Miért mondják, hogy minden évben egyre alacsonyabb szinten vannak a gólyák az egyetemeken, főiskolákon, amikor a ponthatárok meg folyamatosan növekednek?
Lexikális tudásuk van, azt hamar elfelejtik és kész..
Ugyanígy a nyelvet se tudják rendesen, csak papíron..
A többségre vonatkozik ez.
hogy évről évre az tán túlzás, de tuti esett a színvonal a régebbi időkhöz képes, hiszen mára már az érettségizők majd fele megy továbbtanulni minden évben.
Egyébként egy konkrét példa, hogy csomó egyetemen van már felkészítő kurzus, amin a középiskolás dolgokat tanítják, azokat, amiket elvileg a gimiben kellett volna már megtanulniuk, csak mégsem tudják.
Egyszerűen divat egyetemre jönni. Az is egyetemre jön aki nem akar, csak van elég esze, vagy pénze hozzá. Az egyetemisták 60-70%-a csak bulizni jön az egyetemre, meg ilyen divat. Én azon akadok ki, amikor bemegyek egy vizsgára, és vizsga előtt elbeszélgetek pár diáktársammal, és felháborodva panaszkodnak, hogy a hülye tanár, hogy képzeli, hogy ők elolvasnak egy-két-három könyvet az ő vizsgájára, amikor vannak más vizsgák is...
Főleg azon tudok kiakadni, amikor év közben panaszkodnak egy-egy tanár szigorára, hogy de kemény, meg de megbuktat, és én is elkezdek félni, hogy tényleg genyózik, aztán azt tapasztalom, hogy segítőkész, meg simán átlehet nála menni, ha tényleg tanul az ember. Szóval itt nem a ponthatárokat kéne tologatni, hanem motivációs beszélgetéseket visszahozni, vagy jobban kiszórni menet közben az embereket.
A ponthatárok önmagában attól is növekedhetnek, hogy többen jelentkeznek, és attól is, hogy könnyebbé válnak a vizsgák, így aztán mindenkinek több pontja van, tehát a ponthatár is fentebb lesz. Meg attól is, hogy kezd "bejáratódni" az új érettségi, egyre jobban tudják a tanárok és a diákok is, hogyan lehet jól felkészülni rá. (Nem tudás, hanem technika szempontjából értem.)
Ezek közül egyiknek sincs igazán köze a diákok valódi tudásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!