Miért ilyen hülyeségeket veszünk ének órán?
Szegéény! Így leszólni!
Figy, én se bírom az énekórákat, de az nálam inkább a tanár hibája. Az elöttem szólóknak igazuk van abban, hogy egy kicsit kultúrálódni illik. De ahogy a matektanárom is megmondta, semmi olyat nem tanulsz (íráson, olvasáson, számoláson kívül) amit használnál az életben, egysezrűen csak jó ha tudod, mert ha véletlenülolyan társaságba kerülsz, ne csak ülj és bambulj.
utolsó válaszadó: köszike az értelmes választ.
pfff láttatok már élőben, ismertek vagy mi van, hogy ennyire tudjátok, milyen vagyok?
nagyon gázak vagytok, nem is kérek ilyenektől több választ
Figyelj, az egyetlen értelmes válasznak azt tartottad, akinek az a véleménye, hogy semmit sem érdemes tanulni. Te ezzel komolyan egyetértesz?
Azért kell ilyen sokrétű dolgokat tanulni, hogy tudjad, hogy létezik olyan. Hogy esélyt kapjál arra, hogy neked az megtetsszen. Mert nem lennének sejtbiológusok, ha nem tanították volna meg középiskolában az alapjait. Nem lennének gyógyszerészek, ha nem oktatnának kémiát. És még ma is belehalnál a két héten belül kitörő influenzajárványba. Az egy dolog, hogy engem egyik sem érdekelt igazán, viszont végigcsináltam tisztelettel. Azért, mert láttam, hogy nem volt haszontalan egyik sem, mert az osztályomban olyan tehetségek voltak ezekből, hogy kár lett volna, ha ők ezt nem tanulják meg.
Matek szakos múltommal pedig azt tudom neked mondani, hogy a matematika a gondolkodás fejlesztésének legeslegjobb színtere. Még akkor is, ha ezt te nem veszed észre. Való igaz, hogy a gyakorlati életben (ha nem olyan lesz a munkád), semmi szükséged nem lesz a logaritmusra, de ha az érettségire is csak az összeadást-kivonást kéne tudnod, akkor nem fejlődnél semmit.
Remélem, kinősz gyorsan ebből a lázadó, értéktelen világból. Próbálj kicsit nyitottabb lenni a tudományok felé, mert ez viszi előre a világot. Bach is és Vivaldi is. Nem pedig a konokság és a mindenbe szarás.
22:00-ás voltam.
A mai zenék mind a klasszikusokból építkeznek. Egyszer majd rájössz.
Mondok még valamit. Azért kell ennyi hülyeséget tanulni, hogy intelligensebb legyél. És tudod miért? Nem azért, hogy elmondd magadról, vagy hogy mutogasd a bizonyítványodat. Ez senkit sem érdekel. Saját magad miatt kell megtanulnod ezeket.
A világ az emberi kapcsolatokra épül és ez a tudás az alapja mindennek. Ahhoz, hogy szinte bárkivel megismerkedj, beszédbe tudj elegyedni, ahhoz közös témát kell találnod vele. Itt jön a képbe ez a tudás. Hogy ismered a világot. Nem szabad beszűkültnek lenni, mert az nem vezet jóra.
Tudod, a buta emberek eléggé szánalmasak és csak a maguk fajtájával barátkoznak, ami szintén nem túl szép jövőkép igaz? Ez kicsit kegyetlennek hangozhat, de remélem elérem vele a célom.
Szóval irány tanulni! Persze nem kell mindent alaposan ismerni, de foglalkozni kell azzal, ami érdekel és nyitottnak kell lenni minden irányba és minden értelemben.
Remélem tudtam segíteni!
Ja és még valami. Ha ilyen primitíven válaszolsz, vagy reagálsz valamire, abból az értelmesebbje egyből "levágja" hogy nem vagy egy IQ harcos. És ezen nem kell megsértődni. Gondolkozz el rajta egy picit!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!