Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kéne viselkedjek a...

Hogyan kéne viselkedjek a tanárnővel + a csoport többi tagjával, ha nagy a korkülönbség?

Figyelt kérdés

Beiratkoztam egy tanfolyamra. Magát a tanfolyamot nagyon hasznosnak érzem, azzal nincs is semmi baj, csak azokkal az emberekkel nem tudom hogy viselkedjek, akikkel egy csoportba járok. A lényeg az, hogy én 18 éves vagyok, a csoport 5fő + tanárból áll. A tanár 45 éves, és hétköznapokon a város egyik gimnáziumában tanít. Én is még gimis vagyok és ha abba a suliba járnék ahol ő tanít, akkor simán lehetnék a tanítványa ott is. Így már alapból természetes lenne nekem a "csókolom Tanárnő" megszólítás.

A 4 csoporttársam meg szintén idősebbek nálam. Kb mind a 35-40 éves korosztály.

A tanárnő már az első órán mondta a csoportnak hogy tegeződjünk. Persze ez a többiekkel érthető is, de nekem ez olyan furcsa. A többiek szerintem természetesnek vették, hogy tegeződünk. Mégis mikor megérkezem nehéz "sziasztok"-al köszönni. Meg mikor szünetet tartunk akkor ők olyan természetesen tudnak beszélgetni a munkáról, én meg nem tudok hozzászólni a témához. És a tanárnő meg alapból egy kedves nő, órákon néha mesél saját tapasztalatairól, de szünetben csak a csoport többi tagjához szól. Ha mással van egyedül szünetben akkor mindig kérdezgeti, dumálgatnak, ha meg velem marad egyedül akkor meg sosem szól hozzám.

Én meg nem tudok mit mondani, hisz mindig a munkával vagy a gyerekneveléssel/lakás/kocsi a téma.

2010. dec. 10. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenesetre tegeződj, te ott nem középiskolás vagy, hanem a csoport egyenrangú tagja. Azt a békát meg, hogy nem tudsz hozzászólni a felnőttek társalgásához, nyeld le, egy felnőtt se nagyon tudna a tinédzsertársalgásba nagyon belemerülni. Ez van, maximum hallgass oda, nézz értelmesen, hátha tanulsz abból is valamit.
2010. dec. 10. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben próbálnék részt venni a társaságban :) Ezt pontosabban úgy értem, hogy beleszólnék abba, amiről beszélgetnek, és kifejteném a saját véleményemet... néha nem árt a felnőtteknek, ha valkai fiatalabb kifejti nekik a véleményét :D 15/L
2010. dec. 10. 18:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha szólt, hogy lehet tegeződni, akkor tegezd. Ha nagyon nem megy, akkor "szia tanárnő!" és el van intézve =). Egyetemen több tanár is kéri, hogy tegezzük. Idősebbek is! Egyik egyenesen megmondta, hogy ha valaki úgy köszön neki, hogy "Jó napot tanár úr!" akkor tudja, hogy nem jár az óráira =).

Egyébként a témába könnyű bekapcsolódni. Vársz egy pillanatig, figyeled, miről van szó, majd ha jön egy probléma, megkérdezed, "miért?". Fognak neked válaszolni. Aztán mivel már figyelted, miről beszélgetnek, lehet egy véleményed, amit ki is tudsz fejteni. Nyilván nem tudsz beszélni a munkáról, esetleg diákmunkás tapasztalatokról, ha van.

Tanárral el lehet kezdeni úgy a beszélgetést, hogy odamész, és "nem értem" jelleggel kis konzultációt kérsz tőle, hogy magyarázza el.

2010. dec. 10. 23:45
 4/4 anonim ***** válasza:
A hiba az ön készülékében van. Felnőtt vagy te is ők is,bár tudom nehéz ezt megszokni nekem csak olyan 20 éves koromra sikerült
2010. dec. 11. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!