Stewardess szeretnék lenni pontosan ehhez mik az alapkövetelmények és mi a véleményetek erről a szakmáról?
olyan, mintha pincér lennél, egy-két extra dologgal bővítven, mint a repülés:-), a jegyek ellenőrzése, stb.
tényleg vannak képzések, azt mondják nem egyszerű, mert a vészhelyzetekre készítenek fel, ha a gép zuhan mit csinálj, ha egy utas rosszul van, mit csinálj, stb...
a munka elég fárasztó lehet szerintem: idegesítő utasok, állandó repkedés, bőröndből öltözködés, kiszámíthatatlan munkaidő.
a fizetés szerintem elég átlagos, ha nem te vagy a főnök a repülőn, a fő stewardess, szerintem nem éri meg...
én inkább csinálnék vmi nyugisabb munkát a földön...
ha komolyabb légitársaságoknál(nem fapados) akarsz munkát vállalni, min 2 idegennyelv kell szerintem.
Manapság a legegyszerűbben egy fapados társaságon keresztül lehet képzésre menni. Minimum angol kell, ha nagy légitársasághoz szeretnél pályázni, akkor + 1 nyelv. (A nagy légitársaságok szeretik a különleges nyelveket ismerőket. 40 év alatt vesznek fel csak embert, és tudni kell úszni. A képzésért fizetni kell (nem keveset), az emberek majd 1/3-át a végén elhajtják. A munka leginkább lelkileg megterhelő, de fizikailag is bírni kell, illetve az ember bőrét megviseli az állandó száraz levegő a gépeken.
Mivel a fapadosok térülnek-fordulnak, nem élsz bőröndben. A bőrönd általában az uniformis része. és nagyrészt üres. A fizu jó, mert nem forintban kapod.
Nem hiszem, hogy tenyleg az szeretnel lenni...
S.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!