Kotelezhet-e erre a suli? Surgos, kérem olvassàk végig a kérdést, még akkor is ha hosszu.

Bocsánat nem arról szól a dolog,ohgy 5 percet késtél. Habnem,ohgy ott sem voltál. Voltál ott?
Nem mert kováloygtál a hülye osztálytársaddal ahelyett,hogy az iskolát felhívva kiderítettéktek volna hová kell menni.
Mert te magad írtad el. S azt nem írtad,ohgy el mentel a fogászatra.

Mivel minden reggel 8-tól óra van, és neked kötelességed ott lenni, ezért hirtelen programváltozás (órarend módosítás) esetén kutya kötelességed megjelenni, hiába nem kéne alap esetben bemenned! Tudom, mert engem is berendeltek gimiben nem egyszer úgy, hogy 10-re kellett volna csak mennem! Onnantól kezdve pedig, hogy neked ott kéne lenned, teljesen mindegy hogy fogászatra mentek vagy bent ültök a suliban, igazolatlan óra. A fogászati szűrővizsgálat tudtommal nem kötelező, viszont azért joggal kaphattál igazolatlant, hogy anélkül hogy szóltál volna egyszerűen nem jelentél meg, ezenfelül pedig ha veled valami történik abban az egy órában, valószínű a szüleid a tanárt vonnák felelősségre, amin megint lehet vitázni mennyire jogos, de ez van...
Ebből annyi a tanulság, hogy időben el kell indulni otthonról, nem az utolsó járattal menni, ami csisszre éppenhogycsak odaér adott időpontra! Egy igazolatlan nem a világ vége nem sok diák van akinek nincs, avagy akinek nem volt világ életében... A való életben sem fog megtűrni senki 5 perc késést, csak hogy egy példával éljek, nekem most főiskolán van olyan tanárom, aki hogy ha már ő beért, és csak utána egy fél lépéssel toppan be valaki, megköszöni szépen a fáradozását az illetőnek, és elküldi haza. Senkit nem érdekel, hogy a busz késett, baleset volt, elaludtál, beteg vagy, haldokolsz vagy bármi, pontosnak kell lenni! Ilyen szempontból hidd el egyszer még megfogod köszönni a gimidnek, hogy pontosságra neveltek!! (ez is tapasztalat) Az pedig hogy sok órád meg házid van, ne gondold! :) Lesz annál még sokkal több is. Nyeld le azt az igazolatlant, és kész, nem dőlt össze a világ!

Az a baj, hogy a mai fiatalság (mondom ezt 22 éves fejjel) jobban tudja, hogy milyen jogaik vannak, közben pedig teljesen el is feledkeznek a kötelességeikről. Iskolai fogászat: tény, meg lehetett volna jobban szervezni ezt a dolgot, de így alakult. Mivel ez kötelező (egyszer beteg voltam, és hiányoztam róla, de vinnem kellett 3 héten belül egy igazolást, hogy később részt vettem a fogászati szűrésen), ugyanúgy az iskola felelős érted. Ezért baj az, hogy a diákok lógnak, mert az iskolában a helyük, és addig az iskola felelős értük. Bármi baj történik a diákkal, a suli lesz a hibás. Értem én, hogy eltévedtetek, meg nem vették fel a telefont az osztálytársak, de nem teljes mentség, hogy késett a busz.
Ha tudtad, hogy hova kell menni a BKV-val, akkor nagyjából tudnod kellett volna azt is, hol van a fogászat. Az osztályfőnök biztos elmondta. Tudom, hogy majd azt mondod, nem mondta el. Akkor meg meg kell kérdezni tőle. Ennyi. Be kell ismerned, hogy az 5 perces busz késésre akarod fogni az egészet, magadat meg áldozatnak akarod feltüntetni. 5 perc késés nem a világ vége, a környéken voltál valószínűleg, hallgattál egy osztálytársadra, aki eltévedt, mindenki hibás, csak te nem.
Ha azt mondod, hogy az állami intézetek leszarják a jogszabályokat, akkor megkérdezném, hogy te meg keresed a jogi kiskapukat, akkor te mit csinálsz? Szerinted ez etikus? Nőj fel, ez az élet, örülj, hogy járhatsz iskolába és foglalkoznak azzal, hogy te hol vagy illetve hol nem vagy! Később senkit nem fog érdekelni, hogy mit csinálsz magaddal!

1. Anyukád igazolja.
2. Vagy: Hagyod azt az igazolatlan órát, 1db még semmit nem jelent. A szaktanári sem.. Sőt még az osztályfőnöki sem..
Egyedül az igazgatói az, ami már súlyos; de azt tényleg csak a legelvetemültebbek kapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!