Passziv egyetemi félévben kaphatok álláskeresési járadékot (munkanélküli segélyt)?
Mivel hallgatói jogviszonyod van - az állam tart el téged - nem jár.
de legalább TB biztosítva vagy.
- Tb-d van passzív féléven (nézd meg az OEP hivatalos oldalát)
(én még nemzetközi tb-kártyát is csináltattam passzív félév második felében)
- viszont ha már csak záróvizsga van hátra, és beiratkoznod sem kell, akkor az nem passzív félév, hanem egyszerűen nincs többé hallgatói jogviszonyod
- ezért aztán akár kaphatnál is segélyt, de nem tudom, hogy van-e rá kikötés
A passzív egyetemi félév alatt természetesen nyugodtan regisztrálhatsz a munkaügyi kirendeltségen, ugyanis csak a nappali tagozatos hallgatói jogviszony a kizáró ok.
Ha valakinek az elmúlt 4 évben van minimum 200 max. 365 munkanapja, akkor álláskeresési segélyre jogosult. Ha valaki több, mint 365 napot dolgozott, akkor álláskeresési járadékra jogosult.
Tehát vidd be a munkaviszonyt igazoló papírjaidat is. Ha ellátásra leszel jogosult, akkor a TB-det fizetik. Ha nem, akkor a polgármesteri hivatalba vidd be a munkaügyi kirendeltségen kért hatósági bizonyítványt (nyilvántartott vagy, de nem ellátott), hogy ők járuljanak hozzá a TB-dhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!