Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hajtsak az emeltre vagy elég...

Hajtsak az emeltre vagy elég egy erős közép bioszból?

Figyelt kérdés
Biológia szakon szeretnék továbbtanulni, még van egy évem ezen kívül gimiben. Idén jöttek be a faktok, és én felvettem ugye a bioszt is. Első óra úgy telt, hogy a tanár közölte hogy aki nem orvosira megy, az ne csináljon emeltet. Idáig próbáltam elsunnyogni, de a múlt héten engem is megkérdezett hogy hová szeretnék menni. Miután mondtam neki, ő közölte, hogy ostobaság nekem akkor az emelt. Igazából elég jók a jegyeim és a tanárok minden tantárgyból elég jól felkészítenek az érettségire és amelyik sulit kinéztem, ott az idei ponthatár még a 300-at sem érte el. Tehát nem azon fog múlni hogy csinálok-e emeltet vagy sem. A tanár szerint jobb az, ha van jól megírt közép, mint egy gyenge emelt. Amiről nem tud, hogy járok külön biosztanárhoz (egyik ismerősünk) és szabadidőmben sok bioszos könyvet olvasok, meg a TV-ben is sok ilyen filmet nézek. Én tényleg azért tanulom, mert szeretem és érdekel. Szerintem fel tudnék készülni az emeltre, meg nem szeretném úgy elkezdeni az egyetemet, hogy még egy emeltre sem voltam képes. Mások szerint meg hagyjam a csudába és inkább tanuljak a többire.
2010. nov. 22. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Alapjába véve igaza van a tanárodnak. De 2 év múlva nem lesz már kötelező egyébként is az emelt?
2010. nov. 22. 12:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én biosz szakos vagyok, emeltet csináltam 2007-ben, és nemcsak rosszul sikerült, de ráadásul azóta mindenki azt mondja, hogy a közép jobb lett volna. Bejutottam elsőre, nem volt gond ezzel, csak hát alacsony pontszám, rossz jegy, szóval nem volt egy kellemes élmény így érettségi bizonyítványt kapni.

Elég lesz a középfok is :) De abból aztán ötös! Sok sikert hozzá és üdvözöllek, mint leendő kollégát :) 22L

2010. nov. 22. 13:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát csak ki tudja, hogy mire odajutsz kötelező lesz- az emelt, illetve hogy nem ugranak-e meg a ponthatárok.

Szerintem nem olyan vészes az emelt:)

De még úgy is rengeteg időd van. Készülj úgy, mintha emeltet csinálnál, aztán a jelentkezésnél eldöntöd..

2010. nov. 22. 13:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Ugyan én orvosis vagyok, de tavasszal érettségiztem, így én is kifejteném a véleményem a biosz emeltről :) Szerintem, ha tényleg érdekel, és képes vagy nagyon sokat tanulni, és logikailag megérteni az összefüggéseket, akkor nyugodtan vágj bele az emeltbe. Én is emelteztem, ráadásul azt mondják a tavaszi volt az egyik legnehezebb biosz emelt eddig, de nekem mégis sikerült az írásbeli 80%-ra (szóbelivel felhúztam 85-re), pedig engem nem is érdekelt pl. a növény, és az állat része, így elég nehéz volt tanulni. Azért is ajánlom az emeltet, mert abban nagyobb hangsúlyt fektetnek a kémiára, és a fizikára, ami ha jól tudom, eléggé szerves részét képezi az első évnek a biosz szakon. Szóval én inkább azoknak ajánlom az emeltet, akik bioszra szeretnének tovább menni, mert itt az orvosin kitörölhetem a fenekemet vele, mentem volna inkább kémiára :D
2010. nov. 22. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
szerintem is bőven elég oda a közép. ttk-s karokon általában nagyon alacsony a ponthatár, mert kevés a jelentkező. szerintem járj faktra, de végül majd középszinten érettségizz.
2010. nov. 22. 15:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A fakt az együtt van azoknak akik emeltezni akarnak és akik csak közepet csinálnak. Úgy gondoltam, hogy tanulok az emeltre, de ezen kívül amúgy is járok infó faktra is, így ha azt jövőre előrehozottan jól meg tudnám megcsinálni, akkor hajtanék a biosz emeltre mert ahogy néztem, az informatika érettségit is elfogadják. Így ha a bioszt el is rontanám az emelttel, ott lenne mentőövként az infó. Szerintetek így jó lenne? Igazából akkor már nem azon van a hangsúly, hogy a pontok miatt csináljam, hanem hogy bebizonyítsam magamnak.
2010. dec. 1. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!