Ha elvégzem a 12. osztályt, de nem érettségizem le, már elmondhatom, hogy középfokú végzettségem van?

De ha azt írom be, hogy alapfokú, akkor azt is gondolhatják, hogy csak 8 osztályom van.
Márpedig azért 4 gimnáziumi évet lejárni egyértelmű feljebb való dolog, mint aki csak 8 osztályt végzett.

“De ha azt írom be, hogy alapfokú, akkor azt is gondolhatják, hogy csak 8 osztályom van.”
Mert így van. A 8 általános után a következő szint az érettségi.
“Márpedig azért 4 gimnáziumi évet lejárni egyértelmű feljebb való dolog, mint aki csak 8 osztályt végzett.“
Ahogy 30km-t lefutni is több, mint 2 km-t, de ha megkérdezem, hogy lefutottad-e a maratont, a válasz ugyanúgy mindkét esetben az, hogy nem.

"Mert így van. A 8 általános után a következő szint az érettségi."
Ez nagyon-nagyon igazságtalan. Egy 12 osztályt végzett ember nincs azon a szinten, mint aki 8 osztályt végzett.
A 12 osztályt már középfokú végzettségnek lehetne tekinteni, mert elvégezte a KÖZÉPiskolát.
Érettségi bizonyítványra azoknak az embereknek van szükséve, akik egyetemre akarnak menni, és tudósnak, orvosnak, ügyvédnek készülnek.
Egy hétköznapi ember kezébe teljesen felesleges érettségi bizonyítványt adni, úgysem lesz belőle sem orvos, sem ügyvéd.

Én nem akarok érettségizni. Én csak középfokú végzettséget akarok. Arra gondoltam, hogy a 12 osztály befejezésével meg lesz a középfokú végzettségem, és nem kell már ilyenekkel foglalkozni, hogy érettségi.
Amikor megcsináltam idén angolból az osztályozót, akkor valójában nem is az előre hozott érettségi volt a fő cél, hanem, hogy az osztályozó meglegyen, és a középiskolai angolt (11-12. osztály) le tudjam.
Az érettségi vizsga engem nem érdekel.
Az azoknak való, akik tudós emberek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!