Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagy probléma adódott. Az...

Nagy probléma adódott. Az ingyenes, iskolaban elvegzett elsosegelynyujtasi vizsgat, meg demonstracioval sem ismerik el. Állítólag csak a magyar Vöröskereszt adhat ki igazolast a vizsga megleterol. Az egesz orszag be van csapva?

Figyelt kérdés
Mindent elvegeztem es ezt egyszeruen nem fogadjak el, elkuldtek panaszt tenni a legkozelebbi magyar voroskereszt ponthoz :)

márc. 31. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos pontosan így van. Abban az esetben nem kell külön elsősegélyvizsgát csinálnod, hogyha orvosi diplomád van (még a mentőtiszti papírt sem fogadják el).
márc. 31. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Ilyenről én nem is hallottam. Mi ez az ingyenes elsősegélynyújtási tanfolyam? Azt nem a jogsihoz kapjátok, hanem azért, hogy tisztában legyetek dolgokkal. 😅 Ez igaz a "rendes" elsősegélytanfolyamra is amit a jogsinál írnak elő.

" Állítólag csak a magyar Vöröskereszt adhat ki igazolast a vizsga megleterol. Az egesz orszag be van csapva? "

Így van, csak a Magyar Vöröskereszt. De ez egyértelmű, számomra ezért is fura ez a kérdés.

Nincsen becsapva senki, legfeljebb Te, Ti értelmeztetek valamit félre. :)

Most gondolj bele. Első jogsinál kell egy elsősegélytanfolyam és vizsga a Magyar Vöröskereszt vizsgabizottsága előtt kell vizsgát tenni, ami nem nagy pénz, és te elvégzel egyet INGYEN (?) ami ilyen "NO-NAME"? Ilyen nincsen. A mai világban nem sok minden van ingyen, ami igen, azzal meg nem mész sokra.

Végezzetek el egy rendes elsősegélytanfolyamot E-learningen, amit biztosít az autósiskola a számodra, számotokra. Ha elvégezted a tanfolyamot online, akkor kapod a vizsgaidőpontot és mehetsz vizsgázni a megadott helyszínre.

márc. 31. 10:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
#2, nem tudod teljesen jól. Tanfolyamon nem kell résztvenni, anélkül is lehet vizsgára menni. Persze ajánlott, mert a tanfolyamon mondják el a lényeges dolgokat, de nem kötelező. Az időpontot sem automatikusan kapja, neki kell felkeresnie egy vizsgahelyszínt, és oda kérhet időpontot.
márc. 31. 12:37
 4/6 anonim ***** válasza:
28%

Nyilván arra gondolt a #2-es válaszoló hogy ha elvégezte a kurzust online csakúgy mint a KRESZ-nél, akkor értesíti az autósiskolát akik látják a sikeres próbavizsgát, és kéri tőlük a vizsgaidőpontot. :) Jól írta ő, csak nem mindenkinek sikerül értelmez ahogy látom. Érdekes, nekem sikerült. Ja, és a vizsgahelyszínt 90%-ban az autósiskola határozza meg, hogy hova kell menni. :) Általában ez a Magyar Vöröskereszt egyik épülete, irodája direkt erre a célra. Sajnos nem ők mennek el hogy te vizsgázhass, hanem neked kell érte elmenni. Ez nekem is így volt, és szerintem mindenkinek. :)

Régen is volt már. Sokan megbuknak ezen is, pedig nem egy nagy valami.

márc. 31. 13:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Jól írta ő, csak nem mindenkinek sikerül értelmez ahogy látom. Érdekes, nekem sikerült."

Ahogy pedig én látom, "nem mindenki beszél magyar", érdekes, nekem sikerül. De azért nagyon nagyra vagy magaddal...

márc. 31. 13:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Isten bocsássa meg, hogy telefonról írtam munkába menet. 🤣 De a lényeg neked is átjött. Ja, nem. 🤔
márc. 31. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!