Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Országos Mentőszolgálat...

Országos Mentőszolgálat szintfelmérő vizsgáról tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Elszeretnék helyezkedni az OMSZ-nál mint kivonuló mentőtiszt. A felvételi szintfelmérőről mik a tapasztalatok? Nagy a bukási arány?

tegnapelőtt 00:37
 1/6 anonim ***** válasza:

De te már mentőtiszt vagy? Megvan a BSc diplomád róla?

Mert a mentőtiszt nem úgy működik, hogy egy szintfelmérőt kell írni és akkor már mehetsz is ha sikerül. Minimum 4 év tanulás az egyetemen (de inkább 5-6 lesz az) és igen, nagyon nagy a lemorzsolódás.

Ha egyetemi felvételire gondolsz arról nem tudok nyilatkozni, mert ahová én járok, itt nem volt ilyen.

Az OMSZ-hoz tudsz jelentkezni érettségivel mentőápolónak. Van egy asszem 80 órás gyakorlati idő amikor hétfőtől péntekig folyamatosan a mentőállomáson vagy és a végén van egy belépő vizsga ahol ha alkalmasnak találnak akkor kapsz egy szakképzetlen ápolói státuszt és ezzel vonulhatsz önállóan. Viszont ezzel a státusszal nagyon minimális a beavatkozási köröd, gyógyszert sem adhatsz oxigén és nitrogén-oxidul kivételével. A fizu is olyan. De 5 éven belül szakképzettséget kell szerezned.

tegnapelőtt 10:27
 2/6 A kérdező kommentje:
A mentőtiszti diplomám már megvan, viszont mielőtt felvennének, egy szintfelmérő vizsgát kell tenni, és arról érdeklődnék most
tegnapelőtt 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:
#2 Értelek. Abban nem tudok sajnos segíteni. :/
tegnapelőtt 10:43
 4/6 anonim ***** válasza:
De szerintem ha túlélted a tisztit és alkalmasnak találtak a munkára akkor nem kell tartanod tőle.
tegnapelőtt 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:

2 éve csináltam meg, akkor egy tantermi vizsga volt 3 szituációval + egy kivonuló nap.

Ha tudod az eljárásrendeket, követed az ABCDE sémát, és nem csinálsz baromságot, akkor sikerülni fog. De tényleg mindent kell tudni, gyerek szitut, traumás reanimációt, bármit kaphatsz.

Nem szoktak szivatni, elvárják, hogy az életben is megálld egyedül a helyed.

tegnap 15:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, meg volt egy írásbeli, de az nagyon könnyű volt. (megint csak azt tudom mondani, hogy az eljárásrendeket betéve tudni kell :D )
tegnap 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!