Jól gondolom ? Vagy informacio hianyban szenvedek?
Huszas éveim elején járok,lány vagyok.
Pár éve érettségiztem le,illetve alap apoloi szakmat kaptam melle.
(Soha nem dolgoztam eü-ben)
Verseny sportoltam,mellette pedig jelenleg is edzoskodom. Az eletem ez a resze viszont lezaroban van.
Sokat gondolkodtam,hogy egyebkent mi erdekel,mibol lehetne penzt csinalni.
Gondolok itt arra,hogy nekem pl nincs barátom mint a legtöbb huszon eves lanynak. Nem tudok tervezni senkivel,de nem is akarok várni senkire és 30-35 éves koromig itthon élni.
Viszont amikor arra gondolok,hogy pénzt csinálni nem a havi 250 ezres fizetésre gondolok. Hanem amiből már tudok félretenni,haladni stb..
Jelenleg kb megkeresem a kis pénzemet 200-300e körül,ami most még oké mert itthon élek,de ez kesobb egy albira se lesz eleg.
Nem elek nagy varosban. Nem tervezek koltozni sem egyebkent,fokepp a kovi 5 évben.
Dolgoztam en mar boltban 600forint/oraert is,tehat nem azzal van a bajom hogy dolgozni kell.
Azert irom ezt le mert gondolom megkapom majd a menj el gyarba akkor.
Na igen. Elmehetnek 12 orazni,tobb muszakba es csak ennek elni majd megkapni most még 25 ev alatt 500 ezret. Majd kesobb ennyit se.
Igy visszaterve a kerdeshez.
Gondolkodtam egyetemen + valami kis vallalkozason.
Mi az ami erdekel? Es mi az ami nem
Orvosi,mernoki kar kilove mert ahhoz nincs eleg kepessegem ezt tudom.
Matekbol szornyu vagyok.
Kommunikacios,bolcsesz szakokat én hanyagolnám.
Érdekelhet pl a jog,szeretem a human tantargyakat,jol kommunikalok stb.
El is gondolkodtam egy jogi egyetemen,de amire abbol penzem lehetne akar 10 ev is. Addig marad a gyakornoki,oradijas fizi.
Azert nem vagyok mar 18 eves,akarhogy is szamit az az 5-6 év. Illetve semmi ilyen csaladi kapu nincs,hogy majd apu betesz egy meno cegbe.
Nagyon erdekel a szepseg ipar.
Latom hogy igenyli is ez a varos pl ahol elek,egy normalis szolgaltatast. Mert senki nem hajlando itt rendes oktatasra elmenni es en is barkit probaltam,legyen fodrasz,kormos,pillas. Szornyuek..
De megis tele vannak vendeggel mert ez van.
Az egyik diplomas konyvelo ismerosom,kormoskent dolgozik es keres havi 1 milliokat (minden kifizetes utan) mert a diplomajaval nem keresne annyit.
Szinten egy jogasz ismerosom,taplalkozasi tanacsado,pcoes beteg lanyokkal foglalkozik,versenyzokkel es nem dolgozik a szakmaban.
Most akkor valoban lehet jobban jarnek ha nem a diplomas utat valasztom?
Persze tisztaban vagyok azzal,hogy a szepsegipar is elobb befektetes,mivel kell majd egy vendegkor,nem fix a fizu stb.
Ezt ugye jelenleg is tapasztalom edzo kent,viszont ezt nem is szeretem csinalni+nincs itt erre ekkora igeny. Egy ido utan sokan inkabb egyedul csinaljak.
Meg persze bele is bukhatok,de ugy gondolom ha penzt,idot szanok minosegi oktatasra es gyakorlok akkor ha jo munkat adok ki a kezembol,akar a legjobbat idovel,egy kis varosban. Akkor az megterul
Pelda: lemondjak az edzest mert kormoshoz kell menni.
Most csak egy dologra van penzem igy inkabb a pillashoz megyek el ebbe a honapban.
Minden nap megkerdezik,tudok e rendes fodraszt,pillast stb..
Jól gondolod, a diploma nem garancia arra, hogy jobban keresnél vele, mint nélküle. A te helyzetetben én a szépségipart javasolnám, mert ezt szereted és van is benne lehetőség. Annak nincs értelme, hogy elvégzel egy egyetemet, amit utálsz. Akkor sem, ha jól keresnél vele, de így főleg.
(Jól kereső diplomásként mondom)
Nincs egységes recept. Én pl sosem akarok vállalkozni. Nem is való nekem, meg kedvem sincs hozzá. (Rengeteg olyan dolgot kellene csinálnom, ami nem a szakmám része)
Leírtak alapján neked szerintem jobb lenne a nem a diploma menni, hanem tényleg valami szépségipar kitanulás, egyetemhez azért kell valamennyi lelkesedés a tárgy iránt, matek meg szinte bárhova kell ami nem fullosan bölcsészet.
Nem akarok köcsög lenni, de helyesírás alapján bölcsészet iránt nem látok benned nagy lelkesedést.
Szerintem neked az lenne jó hog: szépségipari/sportedzői képzés-> pár év így alkalmazottként-> levelezőn valami kisvállalkozási/alap gazdasági felsőoktatási képzés-> magánvállalkozás
Kedves utolsó!
Köszönöm a tanácsot. Viszont a helyesirasom alapjan ne itelj el.😂2 vendeg kozott telefonrol irva,nem arra figyeltem legjobban.
Altalanos suliba pedig megnyertem egy nyelvtan versenyt basszus..🥲🤣
Koszi mindkettotoknek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!