Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Be lehet úgy menni egy egyetem...

Be lehet úgy menni egy egyetemre, hogy nem vagyok ott diák?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne egy budapesti helyszínre, leülni tanulni, 2-en lennénk és beszélgetnénk is közben.

Kávézóba nem merek menni tanulni, és ott ülni 2-3 órát, mert egy kávénál / víznél többet nem fogyasztanánk, és a pincérek / személyzet sok helyen mérges lesz, ha olyan vendég ül ott 2-3 órát, aki alig fogyaszt...

Azt nem akarom, hogy siettesenek és rosszalló pillantásokat kapjunk.

Igen, tudom, a Starbucksban mindig sokan tanulnak / ülnek laptoppal ott és dolgoznak, de az meg nagyon zajos. (A Starbucks egy nap hatalmat forgalmat bonyolít le... )

Arra gondoltam, hogy anno mikor egyetemre jártam (Corvinus) voltak ilyen kis asztalkák, székekkel minden emeleten, oda le lehetett ülni, vagy pl. az egyetem büféjénél (bár az is zajos, de valamelyik elhagyatottabb emeleti részen külön asztallal jó lehet).

Ha nem vagyok diák, akkor bemehetek random egy egyetemi épületbe, és leülhetek ott tanulni, ez lenne a kérdés.

Nézi a portás, vagy bárki, hogy én ki vagyok?

Tényleg csak 2-3 óráról lenne szó, 2-en lennénk, és beszélnénk közben, ezért nem jöhet szóba a könyvtár, mert nem halkan, magunkban tanulnánk. (Hangosan is beszélgetnénk, a tananyagról, ő egy kedves ismerősöm testvére. )

Ha tudtok ingyenes / olcsó helyet, ahol lehet tanulni, kérlek írjátok meg, illetve segítsetek abban, hogy ilyen nagyobb egyetemekre (ELTE, Corvinus, BGE ) bemehetek-e a főépületbe én, mint nem ott tanuló diák, és leülhetek-e egy félreeső asztalnál tanulni 2 óra erejéig. :)

Szerintetek ez lehetséges?

Előre is köszönöm!

tegnap 22:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Be.
tegnap 23:27
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetemi előadások nyilvánosak, azokra bárki bemehet. Természetesen a közösségi terek is nyilvánosak, sőt még az egyetemi könyvtárba is be lehet iratkozni külsősként is.

A portás meg nyilván nem ismer 500+ embert, pláne azt nem, hogy ki milyen módon hallgatója az egyetemnek (vannak emberek, akik "áthallgatnak" másik egyetemről). A hallgatók közül sem ismer mindenki mindenkit, kinézni egyáltalán nem fognak (persze akkor, ha kulturáltan tudtok viselkedni).

tegnap 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!