Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van olyan köztünk, akinek az...

Van olyan köztünk, akinek az volt az álma, hogy orvos legyen, de már nem volt reális az egyetemre jelentkezni/nem voltak adottak a körülmények elvégezni? Hogyan birkóztál meg ezzel mentálisan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ahogy a címből is kiderül, orvos szerettem volna lenni, de a pályaválasztás éveiben elbizonytalanodtam és más egészségügyi pályát választottam. Most, idősebb fejjel, 30 évesen azon kapom magam, hogy megbántam ezt a döntést. Az egyetem már nem opció, mivel nincsen állami félévem és sok millióm ezt teljesíteni, valamint családom van, nő vagyok, az időmbe sem férne bele. Volt aki hasonlóan érzett? Mi segített ennek az elengedésében?

Olyan véleménye is érdekelne, aki belevágott és megbánta. Talán csak túlidealizálom ezt a szakmát?

jan. 14. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Keress alternatívát. Pl fogorvos, ápoló stb.
jan. 14. 12:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Fontos megerteni, h mi miatt akartal mindig is orvos lenni? Ez az alapja, h atbird programozni a gondolataid
jan. 14. 22:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Őszinte leszek: azért választottam másik egészségügyi vonalat, mert a családalapítás gondolata volt az első és az orvosi léttel ezt nehezebb összeegyeztetni. Múltak az évek és egyre jobban kezdtem kiégni: rengeteg a bunkó beteg, akik egy szavadat sem hiszik, hiába tanultál x évet és extrémen ledegradálják a munkádat. Borzalmas érzés, miután nem kevés évet tanultam és naprakész a tudásom. Azt vettem észre, hogy talán az orvosok felé még megmaradt a minimális tisztelet, talán ez miatt érzem azt, hogy azt jobban csinálnám, de rengeteg lemondással járna.

Érzem, hogy bennem van a hiba, mert nekem kellene megerősödni és nem foglalkozni az emberekkel, de a magyar társadalom viselkedés borzalmas. Nem segít a helyzeten, hogy fiatal nő vagyok.

jan. 15. 09:00
 4/5 A kérdező kommentje:
A fiatal nőt azért emeltem ki, mert egy 40-50 közötti férfi beteg simán beszél velem úgy, mintha a fenekéből rángatott volna elő. Nem írtam le miket kaptam már meg, pedig lelkiismeretesen végzem a munkámat.
jan. 15. 09:01
 5/5 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kérdező, én orvos vagyok. Velünk is van hogy bunkó a beteg.

Egyébként kérdésed alapján dietetikus vagy gyógytornász lehetsz. Nagyon egyszerű a helyzet. Ha a beteg nem adja meg a minimális tiszteletet fogod és elköszönsz tőle. Pont. Van elég beteg. Nem érdemes idiótákra pazarolni a drága időt.

jan. 16. 19:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!