Biztosan nem nagy baj, és nincs is relevanciája.. Ki olvassa el és mikor? És mit számít az a mai világban? Bárki bármit írhat…
Inkább fókuszálj az emelt érettségikre és az intézményi pontokra, azt igyekezd kimaxolni!
Hajrá!:)
jan. 14. 09:04
2/5 anonim válasza:
Ha kell, akkor kell.
Nem igaz, hogy SENKI nincs. Egy gimis tanárod? Ha nem is most érettségizel, akkor visszamész a sulidba, csak volt egy tanárod, akivel kölcsönösen kedveltétek egymást...
jan. 14. 10:15
3/5 anonim válasza:
wtf? Regen jartam egyetemre, de ugy tudtam, meg mindig vannak a pontok, amit a jelentkezo osszegyujt, meg van a letszam, ami az egyetem kerete az adott szakra, es ebbol meghuzzak adott evben a ponthatart, amitol felfele bekerulnak a jelentkezok. Ez az ajanlolevel kb. a pofara osztalyzas megfeleloje lenne, amit neha nehez kivedeni, de intezmenyesiteni azert nem kene.
jan. 14. 10:24
4/5 anonim válasza:
Az ajánlólevelet a szóbeli vizsgához veszik figyelembe, ami már maga is egy szubjektív dolog. Elvileg ugyan nem kötelező szóbelizni, de erősen ajánlott, mert ötven pontot ér a 100 intézményi pontból, így anélkül esély sincs bekerülni az orvosira. Ha az ajánlólevelet kéri az egyetem, akkor érdemes beszerezni, hogy az ötven szóbeli pontot minél nagyobb eséllyel tudd kimaxolni. Kérheted tanártól, esetleg ha magántanárhoz jársz, tőle is, vagy ha valahol dolgoztál diákmunkán és profilba illő, akkor onnan is akár. Én nem kockáztatnék, nehogy pont azon a pár hiányzó ponton múljék a felvételi.
A felvételi elbeszélgetés előtt, a felvi.hu oldalra szükséges feltölteni egy Hagyományos önéletrajzot (maximum 1 A/4 oldal terjedelmű), mely tartalmazza a kötelező tanulmányokon kívül végzett esetleges képzéseket/képességeket/érdeklődési köröket. Az önéletrajz végén néhány mondatban kérjük, foglalja össze a jelentkező, hogy miért jelentkezik az orvosi egyetemre.
Sehol nem írják,hogy kérnek ajánlólevelet. Megköszönöm ha belinkeled a forrást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!