Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetem mellett, ha diákmunkát...

Egyetem mellett, ha diákmunkát végzek, az sokat számít a későbbi munkakeresésben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Aki egyetem mellett végzett diákmunkát annak könnyebb volt a diploma kézhez kapása után munkahelyet találnia? Nagy előny szerintetek a munkakeresésben, ha már van fél-1 év tapasztala az embernek? Gazdasági szakról lenne szó.

ma 19:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Gazdasági területen nem könnyű pályakezdőként elhelyezkedni, mert elég nagy a verseny, úgyhogy előny, ha nem csak a kötelező gyakorlatot szerzed meg.

Általában a harmadéveseket preferálják szakmához kapcsolódó diákmunkára, úgyhogy ha időben belefér 5. szemeszterben kezdj el dolgozni. Az elején úgyis inkább csak adminisztrációs feladatokat kapsz, de ha ott vagy kicsit hosszabb ideig már értelmesebb feladatokat is szoktak adni a diákoknak. Minimum egy évet azért érdemes összeszedni, úgyhogy legkésőbb a 6. szemeszterben keress szakmai diákmelót.

Amúgy azért is érdemes időben elkezdeni dolgozni mert a többség a szakmai gyakorlatot is ott szokta végezni ahol előtte már diákként dolgozott, így nem az utolsó pillanatban kell gyakornoki helyet vadászni. Ha meg szerencséd van fel is ajánlják, hogy végzés után maradj ott dolgozni főállásban. Én is meg a legtöbb szaktársam is így kezdte a pályán, de nyilván nem kötelező ott maradni vagy előfordulhat hogy nem tudnak felvenni.

Mindenesetre jobban néz ki az önéletrajzban, ha legalább egy év tapasztalatot be tudsz írni és nem csak azt a 12-14 hetet amit muszáj elvégezni az abszolváláshoz.

ma 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!