Mit tehetek az alábbi helyzetben? (záróvizsga, BME GPK)
Sajnos megcsúsztam egy tárgyammal, amire épül még egy vizsgás tárgy, így a 7. (utolsó) félévemben még vizsgáznom kell majd (nincs megajánlott jegy sem). Ahogy olvasgattam, záróvizsgára csak akkor jelentkezhetek, ha megvan az összes tárgyam, a jelentkezési határidő pedig általában vizsgaidőszak előtt van egy nappal. Így elvileg nem tudok majd záróvizsgázni / jelentkezni rá.
Nincs arra egy kérvény, hogy decemberben levizsgázhassak és január elején legyen a záróvizsgám?
Egy ilyen "apró" dolgon elcsúszni azért elég kellemetlen...
Sajnos a záróvizsga jelentkezés határideje póthét vasárnap szokott lenni, a záróvizsga pedig irányításelméletből már vizsgaidőszak első napjaiban van. Sőt, jelentkezni elvileg nem is enged, amíg nincs meg az összes tárgyam.
Hogyha nyáron lezáróvizsgáznék, tudnék menni esetleg már ősszel mscre? Vagy már kicsúszok a felvi hiánypótlásáról? Nincs rossz átlagom, ez csak pont rosszul jött ki.. :(
Lesz majd valószínű egy olyan egyeztetés, hogy Záróvizsga tájékoztató. Ott minden lényeges információt elmondanak a végzős hallgatóknak a fontosabb határidőkről. Nekem záróvizsgára jelentkezés jóval megelőzte az utolsó vizsga időszakot. A tanulmányi ügyintézők külön figyelik ilyenkor a végzős hallgatókat, és ahogy megvan az összes tárgybol a jegy, akkor abszolvált státuszt kapsz a Neptunba. Igazából ez a feltétele hogy lehessen menni a záróvizsgára.
Elvileg meg kell adniuk azt a határidőt arról, amíg a végzős hallgató utolsó vizsgajegyének be kell kerülni a Neptunba, ami a Vizsgaidőszak kb. 3 hete volt nálunk talán. Bőven lesz idő levizsgazni abból az egy tárgyból is.
Menni fog, nem lesz semmi gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!