Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyit keresnek most a tanárok?

Mennyit keresnek most a tanárok?

Figyelt kérdés
Szeretnék annak tanulni (töri-magyar szak) de a szüleim nem támogatják a kormány miatti függés miatt és a kevés fizu okán. Azonban én olvastam, hogy most nagy emelések voltak az utóbbi 2 évben most is 21.5%-ot írnak, gyakorlatban már mindenki megkapja kézhez az 500 ezer körüli összeget vagy ez csak média megtévesztés? Ismerősöktől és tanáraimtól nem merem megkérdezni, mert nem illik.
tegnapelőtt 20:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen 500 körüli összeget nem kapnak kézhez. 418-28 ezer ft egy kezdő tanár/pedagógus 1 minősítésű tanár fizetése.

A béreket 2030-ig tartják, utána csökkenhet vagy ha marad is, akkor is el fog inflálódni

De ne a fizetés vagy a szüleid véleménye alapján válassz szakmát, hanem azt tanuld amit tényleg szeretnél.

Egyébként pedig beírod hogy tanár bérek 2025 ki fogja dobni a táblázatot a net. Nem nagy erőfeszítés. Igaz hogy ott általában a bruttó bérek szerepelnek.

tegnapelőtt 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kereset a legfontosabb, akkor ne menj tanárnak... Annál sokkal több kell oda, semmint tartsd a markod a zsetonért...
tegnapelőtt 20:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#2 ez minden szakmára igaz.

És mit gondolsz, más szakon majd az öledbe hullanak a milliók?

Mutassanak már a szüleid mégegy humán szakot ahol 400 nettónál többet lehet keresni...

tegnapelőtt 21:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Jogász vagyok közszférában, nyugdíj előtt, 35 év munkaviszonnyal, 399 nettót keresek...szal....ez se jobb.
tegnap 10:48
 5/6 anonim ***** válasza:

2025-ös bértábla, mindenhol a LEGALSÓ (minimum) értéket vedd, mert nem adnak többet! És azt se felejtsd el, hogy iskolánként 1 mesterpedagógus lehet csak, megyénként 1-2 kutatótanár, tehát a bér megáll a Ped II. alsó szintjén a tanárok 99%ánál (439 nettó)

A gyakornoki: nettó 426 129 forint.

Pedagógus I: 434 312-858 382 forint,

Pedagógus II: 439 166- 914 774 forint,

Mesterpedagógusnál 476 739- 1 100 176 forint.

Kutatótanár: nettó 558 600- 1 184 764 forint.

tegnap 10:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi 5-ös! Nekem ez már nem tűnik rossznak, egy kisvárosban kis lakással vagy alacsony albérleti díjjal akár párommal ennyiből simán kijönnék. Szüleim ettől kevesebbet keresnek totál nincsenek ezzel tisztában 300 ezrekkel próbálnak riogatni. Nincs informatikához agyam, más meg mi lehetnék, ami egy biztos bejelentett jövedelmet ad? Szerintem semmi, ez a pálya meg nem a pénzért menne, hanem mert szeretném. De azért valamiből meg is kell majd élnem egyszer.
tegnap 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!