Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Iskolát szeretnék váltani,...

Iskolát szeretnék váltani, mit tegyek?(lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elsős gimis vagyok, de nem igazán tetszik az iskola és a kollégium se nőtt a szívemhez. Tudom, tudom új környezetek, de lassan fél éve ide járok, ennyi idő alatt szerintem meg lehet szokni egy új helyet, ha nem is teljesen. A kollégiumot valamennyire így is el tudtam magamba fogadni, de a sulival hadi lábon állok. Jó iskola, de erős is. Én pedig egy viszonylag gyenge általánosba jártam, szóval nincsenek meg a kellő alapok. Persze ezen próbálok változtatni, de úgy látszik nem megy eléggé, a jegyeim alapján. Édesanyámék arra fogjak, hogy új iskola stb. Értem, igazuk van, de így a legtöbb tanár szemében egy rossz tanuló vagyok. Én nagyon próbálkozom, de láttom, hogy a felsőbb évesek mennyit tanulnak, és ez nekem tudom, hogy nem menne. Nem az, hogy nem akarok tanulni, de szerintem tul erős nekem ez a gimi. Édesanyám álma volt, hogy ide járjak(ő is itt végzett). Hiába mondom neki, hogy ez nekem sok erősködik. Igaza van, hogy itt tanítanak, de nem akarom az egész 4 évet végigbugdácsolni.

Abban a városban ahol élek viszont van egy gimi. A legtöbb ismerősöm ide járt/jár. Tudom, nem a saját tapasztalatom, de az ő elbeszélésük alapján jó. Nem az, hogy nem kell tanulni, de nem olyan nehéz mint a mostani gimim. Fel-fel vettem otthon ezt, de anyukám hallani se akar róla.

Esetleg valami tanács? Kérlek ne gyertek azzal, hogy tanuljak többet, mert úgy érzem bele adok apait-anyai, de ez se elég.

Köszönöm!

#gimnázium #Iskolavátás
jan. 1. 10:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mást nem lehet tanácsolni, mint hogy addig rágd a szüleid fülét, amíg meg nem unják. Szomorú, hogy a saját életét akarja rádhúzni, nem veszi figyelembe, hogy te nem ő vagy. Ha rossz jegyet kapsz, ne hagyd ki, hogy rögtön szóbahozd, hogy egy könnyebb iskolában jobb jegyeid lennének, és még távol élni se kéne. A szüleid el akartak távolítani otthonról? Nekem ez abnormális, hogy kollégiumba kényszerítenek egy 14 éves gyereket úgy, hogy lenne lehetőség helyben tanulásra. Ez valami egyházi iskola? A továbbtanulás szempontjából teljesen megfelel egy kevésbé erős is.
jan. 1. 12:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"Fel-fel vettem otthon ezt"

Ezt kell, folyamatosan és kitartóan.

jan. 1. 12:38
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves egyes válaszoló!

Igen, ez egy vallásos iskola.

Sőt, édesanyám lelkész, és szeretné, hogy a nyomdokaiba lépjek. Viszont engem ez az irány egyáltalán nem érdekel.

jan. 1. 12:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnalom, hogy ebbe a helyzetbe kerultel.

Ugyanebben voltam, csak engem orvosnak akartak ugy, hogy utaltam a biologiat. Nagyon nehez volt, es konfliktusokkal teli az egesz kamaszkorom emiatt. Azt sajnalom utolag, hogy nem alltam ki magamert jobban. Nincs valaki a kornyezetedben, aki melletted all? Apukaddal mi a helyzet? Nagyszulok?

jan. 1. 13:28
 5/5 A kérdező kommentje:

4es válaszoló

Sajnálom, hogy ez történt veled!

Apukákat próbálom, de ő büszke, hogy a lánya egy ilyen neves iskolába jár(ezzel elég sokat dicsekszik is) és elég nehéz meggyőzni. A nagy szüleimnek sajnos nem lehet ebbe bele szólása.

De köszönöm a választ!

jan. 1. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!