Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetem vagy szakma éri meg...

Egyetem vagy szakma éri meg jobban a mai világban már a megélhetéshez?

Figyelt kérdés
persze tudom hogy vannak olyan szakok egyetemen amik hihetetlen fontosak mint peldaul az orvos pszichológus ügyvéd stb, de ahhoz nagyon sokmindent elkell érni tanulás szempontjából hosszú éveken át és nem lenne türelmem hozzá, mivel most végzem a gimnáziumot nagy kérdés előtt állok és tudnátok tanácsot adni hogy melyik érne meg a legjobban melyik egyetemi szak vagy pedig melyik sima szakma?
tegnap 23:05
 1/8 A kérdező kommentje:
ja és persze ha úgy hozza az élet külföldre szeretnék menni mert a nyelvtudásom az angolhoz megvan!
tegnap 23:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Angol nyelvterület nagy részére vízummal lehet kimenni, így lényegében a hiányszakmákra kell ráfeküdni.
ma 03:12
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Mindkettővel meg lehet élni, azt válaszd, ami jobban érdekel.
ma 07:49
 4/8 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
39%
szakmát bármikor tanulhatsz, egyetemet nehezebb felnőttként, munka és család mellett csinálni.
ma 07:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Szakma hamarabb termőre fordul, az egyetemi végzettség sokáig nem jelent semmit, tapasztalat nélkül.

Ismerősöm most végzett mesterképzésen, de sehová nem vették fel, most technikusi állást csinál, amihez egy érettségi is elég lett volna. Amikor betanították, akkor meglepődtek, hogy ja, tud mindent - persze mert gyakorlatai alatt már csinálta ezeket. Kevés a fizu, de fél év után újra szétküldi az önéletrajzát olyan pozíciókra, amelyekre alkalmas lenne.

Tanult egy csomót, most szív egy csomót, egyszer be fog neki jönni, de még sokat kell vele küzdenie. Egyetem alatt sem tudott dolgozni, tehát addig szülői támogatásra volt szüksége, most sincs még semmi megtakarítása kb. (valamennyi van, pl. most kezdi el a jogsit).

Ha jól választasz szakmát, hamarabb kitanulod, hamarabb elkezded vele járni a szamárlétrát, hamarabb félre tudsz tenni.

ma 09:04
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

Ez rajtad is múlik, hogy mihez van érzéked. Én pl az is gyakorlatias dolgokhoz full bot vagyunk, nem lettem volna benne jó. Viszont imádok programozni, így az én utam a diploma volt.

De ha valaki a gyakorlati dolgokban jó, az elméletiekben nem, akkor egy jó szakma is aranyat érhet.

ma 10:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Itt a #3 az egyetlen értelmes szóló. Hosszú távon nagyon pocsék naponta azt csinálni, amit az ember nem szeret csinálni.

Bár nem fűznék semmihez se egy adag kulányi reményt se, ha már elméletben így áll hozzá, hogy nem lenne türelmem. Ezen esetben ajánlható az utaseprás. Kint voltam Angliában, tökéletes kézikocsit tologatott az utcaseprő, rajta volt egy szemetes, tisztítószerek, seprűk, stb, ez szerintem pont jó lenne a jelöltnek, és még a nyelvtudását is kamatoztathatja.

ma 11:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja, az tényleg jó tanács, hogy amit szeressen... Ha nem hiányszakmával akar kimenni, akkor a cégének kell a vízumot intéznie. Vízum nélkül meg senki nem fogja alkalmazni, magyarul jócskán megnehezítette magának a kijutási lehetőséget. Megjegyzem kötve hiszem, hogy egyetlen hiányszakmát sem csinálna szívesen. A nehézség inkább az, hogy mire végez arra is hiány lesz-e (nagy eséllyel igen, de nincs rá garancia).
ma 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!