Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Waldorf iskolákban agymosást...

A Waldorf iskolákban agymosást végeznek a diákokon?

Figyelt kérdés
Általánosban, gimnáziumban is? Emellett ezek az iskolák olyanok, mint egy szekta?

dec. 9. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Nem
dec. 9. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen butaságot is rég olvastam. A Waldorf-pedagógia a reformpedagógiai irányzatok egyik legsikeresebbike. Szakmai elismertsége a világban széles körű. Agymosásról szó sincs: épp ellenkezőleg, a Waldorf iskolák arra törekszenek, hogy a diákok saját útjukat, fejlődésüket, kiteljesedésüket a lehető legnagyobb mértékben önmaguk találják meg. Ugyan a Waldorf-pedagógia maga a steineri pedagógiai és világnézeti doktrínákon alapszik, ez nem azt jelenti, hogy a tanulóinak fejébe bármilyen doktrínát ültetnének. Tanulóik jóval kevésbé vannak iskolai stressznek kitéve, mint a normál iskolákba járók: az osztályzás például ismeretlen, és alapvető hangsúly van a tanulók és a pedagógusok együttműködésén.
dec. 9. 20:33
 3/6 anonim ***** válasza:
32%
Mindenhol van agymosás.. a saját lábadra kell állnod, hogy ne verjenek át.
dec. 10. 01:07
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Igen!
dec. 10. 02:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szekta meg agymosás? Inkább a ,,normál" intézményekben végeznek ilyen jellegű ,,oktatást". Pl.: Kémia órán azt tanultam én is, hogy a desztillált víz halálos, más meg azon el 20 éve, csak azt issza, totál egészséges, lásd.: Weixl-Várhegyi László...

Csupa-csupa hazugság a jelenlegi oktatás, és most egyetemre járok, van egy tanárom, és ő is elismeri ezt, pedig több diplomás egyetemi docens. Ezért nem is tanítana egyetemen kívül máshol, meg más szakmát azon kívül, amit most tanít(filozófiát tanít, meg szakmai nyelveket).

De akár csak az 56-os forradalmat is hozhatnám. Most az forradalom, vagy ellenforradalom? Te másképp tanultad, meg a szüleid is. Van még 6 millió példa erre.

Rudolf Steiner jót akart az emberiségnek, nem rosszat, mint elég sokan. Nem volt célja az agymosás, meg a szektázás.

Tudom, tudom most laposföldhívő leszek, stb. De leszarom.

Amúgy sosem jártam waldorfba, de ismertem olyat, aki igen, és én pl szívesen kipróbáltam volna, csak elmaradott környéken nőttem fel, ahol a közelben nem volt ilyen intézmény.

dec. 10. 07:11
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Igen.

Persze ők csak sikeres embereket nevelnek, csak hát a szcientológia is ezzel jön...

dec. 10. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!