Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi ennek a régi informatika...

Mi ennek a régi informatika órákon használt gyerek-programnak a neve?

Figyelt kérdés

A 2010-es évek közepe fele kezdtünk az osztállyal informatikát tanulni kisiskolásokként a nulláról. Emlékszem, hogy egy programról tanultunk, ezt cdkre írták ki nekünk, amit otthon feltelepítettünk és gyakoroltunk rajta.

Annyi rémlik, hogy nagyon egyszerű feladatokkal kellett benne foglalkozni, a billentyűzet gombjainak a megtanulása volt a fő téma. Egy játék rémlik: kosárlabdázni kellett, de a labda eldobásához más-más billentyűket kellett megnyomni. Talán voltak gépelési feladatok is, illetve bizonyos karakterek is, akik köré a játékok épültek.

Valami gyerekes neve volt a programnak, színes volt, biztos már akkor is ősrégi volt, hiszen nem volt a program egy nagy was ist das.

(Nem Lopodamese, Rapidtyping)

Előre is köszönöm a válaszokat!

dec. 7. 04:39
 1/4 A kérdező kommentje:
Közben eszembe jutott, hogy volt a programban egy kabalaállat is, aki talán egy kutya volt, és segített a tanulásban. Bepróbálkoztam a ChatGPT-vel is, aki a program nevére a „Tipp-Topp"-ot hozta ki, állítása szerint a kutya beve, pedig Tippi volt. A Tipp-Topp valahogyan rémlik nekem, viszont sehogy sem találtam róla semmit sem az interneten (se magyarul, se angolul, amennyiben nem magyar fejlesztésű program). Lehet az emlékezetem csal a névvel? Másnak rémlik ez? Esetleg ez amolyan „lost media"?
dec. 7. 05:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem hallottam, még csak hasonlóról sem.

Talán ez segít a további kutakodásban. A leírásodnak valamennyire megfelel:

[link]

Vannak videók, azokba bele tudsz nézni.

dec. 7. 06:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Szia, sajnos nem talált. Tegnap én is beleakadtam ebbe az oldalba. Az általam keresett oldal tényleg egy régi, 90-es/2000-es évekbeli rajzstílusú program volt. Tényleg halál egyszerű volt az egésznek a szerkezete, mint anno a leggagyibb internetes játékok, kb. olyan szintet kell elképzelni. Tényleg arra tudok gondolni, hogy magyar szerkesztésű volt/nem volt népszerű és elveszett az interneten róla minden információ. Az iskolánkban ősrégi számítógépek voltak, órák alatt csak ezzel a programmal találkoztunk, még az internetre sem mentünk fel.
dec. 7. 17:42
 4/4 anonim ***** válasza:
PC Peti?
dec. 8. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!