Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kell az egyetemi...

Hogyan kell az egyetemi vizsgákra felkészülni?

Figyelt kérdés
A mostani lesz az első vizsgaidőszakom. Minden tárgyhoz vannak oktató által írt ppt-s, illetve saját jegyzeteim is. A kötelező irodalomként feltüntetett könyveket is elkezdtem olvasgatni, kijegyzetelni. Ezen kívül ajánlotok még mást, vagy ennyi elegendő a lehetőleg jó jegyhez?
dec. 3. 01:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Szerinted erre van általános válasz?
dec. 3. 03:38
 2/15 anonim ***** válasza:
84%

Erre nem tudsz általános választ kapni. Van, ahol 1 napi tanulás elég az ötöshöz, és van, ahol a két hét is alig elég a ketteshez.

Amit tudok ajánlani:

- kérdezz meg felsőbbéveseket, hogy az adott tárgy vizsgája mennyire húzós, mit érdemes tenni

- nézd meg a markmyprof oldalon a tárgy tanárait, mennyire szigorúan vizsgáztatnak

- keress előző évekből vizsga példákat (ha írásbeli)

- ne stresszelj rá, több lehetőséged is van, és első félévben ritkán van vérengzés

dec. 3. 08:55
 3/15 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem mondod el milyen szakról van szó, elég nehéz válaszolni. Nem mindegy hogy orvosiról, jogról, vagy mérnöki szakról van-e szó.
dec. 3. 10:13
 4/15 anonim ***** válasza:
17%
Aki ilyen hülyeséget kérdez, hogy került be egyetemre egyltalán?
dec. 3. 11:34
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
Pro tipp: tanulj.
dec. 3. 11:48
 6/15 anonim ***** válasza:
80%
Érdemes több napra beosztani az idődet illetve megtalálni azt a tanulási módszert ami neked a legjobb pl jegyzetelés, gondolattérkép de hasznos hogy mindig teszteld a tudásod készíts magadnak feladatokat és old meg ellenőrzés képen hogy hogyan állsz ha szobelire készülsz dolgozd ki a tételeket és próbáld el otthon a vizsga szituációt.
dec. 3. 11:53
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Kijegyzeteled a lényeget, és megtanulod fejből elmondani.
dec. 3. 12:00
 8/15 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom 2# miért lett lepontozva, kb mindent elmondott több opció nincs...

Lehet ajánlani, hogy olvasd el az összes kötelező irodalmat, de semmi értelme..

Én amit ajánlok: menj el az első vizsga alakalomra, ha sikerül sikerül, ha nem nem, de legalább már lesz fogalmad, hogy milyen kérdések várhatóak (esetleg közvetlen a másodikra és kérdezd meg azokat akik elsőre mentek)

dec. 3. 19:04
 9/15 anonim ***** válasza:

Joghallgató vagyok, szintén első vizsgaidőszakom, és én így csinálom:

Majdnem mindenből van ajánlott irodalom, na azokból egyet sem olvastam ki, és nem is fogok. Egy kötelező könyv van, de abból találtam online jegyzetet neten(a tanárom írta), és akik megvették a könyvet azt mondták, hogy ugyanaz az egész. Nem tudom így megvegyem-e azt az egy könyvet is.

Minden előadásra bejártam egész félévben, és próbáltam más nem címszavakat jegyzetelni, bár volt olyan tárgy ahol nem sikerült semmit, úgy hadart a tanár.

Nekünk is van mindenből ppt-nk, de én abból nem tudok tanulni. Felsőbb évesek jegyzetévől, vagy studocuból tanulok, ha abszolút nincs semmi a tárgyhoz, akkor én magam írok jegyzetet. A kapott jegyzetet is kiegészítem mindig. A diákat is mindig végig elolvasom minden tárgyból, aztán abból írok még kiegészítést.

Nálunk minden tárgyhoz vannak gyakorló kérdések is. Azokat ki szoktam dolgozni, és a jegyzetbe beírom(általában nem ezek a zh/vizsga pontos kérdései, de sokat segítenek).

Ha valami nagyon nehéz, száraz, akkor felmondom hangrögzítőre, és visszahallgatom újra, és újra magamnak.

Én úgy vettem észre, hogy minimum két hét kell két tárgyra, szóval vizsga előtti este már úgysem fogsz sokat felfogni, főleg ha hosszú, száraz az anyag. Sőt vizsga előtti nap már ne is nagyon tanulj, inkább aludj eleget, és légy kipihent. Nálunk volt aki 0 alvással jött vizsgára, mert egész éjszaka tanult és úgy megbukott, mint soha senki.

Nekem már volt három vizsgám, és mind ötös lett, az egyik sikerült is 100%-ra. Összesen kilenc vizsgám lesz, és úgy osztom el, hogy két hetet adok magamnak készülni két tárgyból.

dec. 5. 09:06
 10/15 anonim ***** válasza:
56%
Ja, és az elővizsgákra mindig menj el. Max nem sikerül, de legalább tudod mire számíts a rendes vizsgán. Én mindig elmegyek minden elővizsgára.
dec. 5. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!