Hogyan kell az egyetemi vizsgákra felkészülni?
Erre nem tudsz általános választ kapni. Van, ahol 1 napi tanulás elég az ötöshöz, és van, ahol a két hét is alig elég a ketteshez.
Amit tudok ajánlani:
- kérdezz meg felsőbbéveseket, hogy az adott tárgy vizsgája mennyire húzós, mit érdemes tenni
- nézd meg a markmyprof oldalon a tárgy tanárait, mennyire szigorúan vizsgáztatnak
- keress előző évekből vizsga példákat (ha írásbeli)
- ne stresszelj rá, több lehetőséged is van, és első félévben ritkán van vérengzés
Nem tudom 2# miért lett lepontozva, kb mindent elmondott több opció nincs...
Lehet ajánlani, hogy olvasd el az összes kötelező irodalmat, de semmi értelme..
Én amit ajánlok: menj el az első vizsga alakalomra, ha sikerül sikerül, ha nem nem, de legalább már lesz fogalmad, hogy milyen kérdések várhatóak (esetleg közvetlen a másodikra és kérdezd meg azokat akik elsőre mentek)
Joghallgató vagyok, szintén első vizsgaidőszakom, és én így csinálom:
Majdnem mindenből van ajánlott irodalom, na azokból egyet sem olvastam ki, és nem is fogok. Egy kötelező könyv van, de abból találtam online jegyzetet neten(a tanárom írta), és akik megvették a könyvet azt mondták, hogy ugyanaz az egész. Nem tudom így megvegyem-e azt az egy könyvet is.
Minden előadásra bejártam egész félévben, és próbáltam más nem címszavakat jegyzetelni, bár volt olyan tárgy ahol nem sikerült semmit, úgy hadart a tanár.
Nekünk is van mindenből ppt-nk, de én abból nem tudok tanulni. Felsőbb évesek jegyzetévől, vagy studocuból tanulok, ha abszolút nincs semmi a tárgyhoz, akkor én magam írok jegyzetet. A kapott jegyzetet is kiegészítem mindig. A diákat is mindig végig elolvasom minden tárgyból, aztán abból írok még kiegészítést.
Nálunk minden tárgyhoz vannak gyakorló kérdések is. Azokat ki szoktam dolgozni, és a jegyzetbe beírom(általában nem ezek a zh/vizsga pontos kérdései, de sokat segítenek).
Ha valami nagyon nehéz, száraz, akkor felmondom hangrögzítőre, és visszahallgatom újra, és újra magamnak.
Én úgy vettem észre, hogy minimum két hét kell két tárgyra, szóval vizsga előtti este már úgysem fogsz sokat felfogni, főleg ha hosszú, száraz az anyag. Sőt vizsga előtti nap már ne is nagyon tanulj, inkább aludj eleget, és légy kipihent. Nálunk volt aki 0 alvással jött vizsgára, mert egész éjszaka tanult és úgy megbukott, mint soha senki.
Nekem már volt három vizsgám, és mind ötös lett, az egyik sikerült is 100%-ra. Összesen kilenc vizsgám lesz, és úgy osztom el, hogy két hetet adok magamnak készülni két tárgyból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!