Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy át szeretnék menni levelezőre?
Jelenleg Miskolcon tanulok,és szeretem azt amit tanulok,vannak barátaim,de itt lenni nagyon nem szeretek.
Jelenleg albis vagyok,és mivel már szerdán hazamegyek általában (de van hogy kedden) mert annyira erős honvágyam van,meg szorongok:(
Ugy erzem hogy hosszútávon ez s tanulmányaimra is ki fog hatni,hiányzik hogy a saját ágyamban alhassak,itt minden olyan idegen,nagyon rossz:(
Vannak lakótársaim de most sincsenek itt,és elég magányos vagyok mindig sírok mikor itt vagyok hogy haza szeretnék menni:(
Nagyon félek a jövő félévtől,és gondolkodtam rajta hogy átmegyek levelezősre,mert sokkal lazább sok az online óra (nagyon sok az út is 3 óra vonattal ide) és tudnék dolgozni mellette,meg otthon tudnék lakni.
Hogyan mondjam ezt meg a szüleimnek?
Félek,nagyon ki fognak akadni,de úgy érzem nem bírok ki így még egy félévet:(
Kollégiumba nem vettek fel? Ott azért annyival jobb, hogy nem vagy egyedül. (Az albérlet tényleg idegesítő lehet, pláne ha nincs veled egy jó lakótárs.)
Az otthoni ágyikó után sírdogálni elég infantilis dolog, előbb-utóbb fel kell nőnöd, önállósodni kell. Elvileg felnőtt vagy!
Szerintem emiatt feladni a rendes egyetemi státuszodat inkább felelőtlenség, mint megoldás. Levelezőn nem könnyebb a tanulás, viszont garantáltan örökre magányos maradsz - nem csak a tanulásban.
El kell határoznod, hogy felnőtté akarsz válni!
"Nagyon félek a jövő félévtől,és gondolkodtam rajta hogy átmegyek levelezősre,mert sokkal lazább sok az online óra (nagyon sok az út is 3 óra vonattal ide) és tudnék dolgozni mellette,meg otthon tudnék lakni."
Levelezőn akkor úgy nézne ki (feltételezve) péntek reggel 8tól (vagy 12-től) tanítás este 8ig, szombaton 8-tól 4-ig. erre számolj rá 2x6 órát, rengeteg (gondolom albit nem tartanátok fent, 2 heti 2 napért)
Én inkább más egyetemet néznék, ha ennyire honvágyam lenne.
Nem adtal tul sok idot magadnak, osszesen 3 honapot. Ez kb. semmi. De ha hazamesz szerdan vagy kedden, biztos nem fogod megszokni. Nekem kellett fel ev mire meglattam az onallosodasban rejlo lehetoseget.
Meg ahogy fentebb is irtak az utazassal se leszel beljebb. Ezt mar akkor at kellett volna gondolni, amikor jelentkeztel Miskolcra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!