Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Létezik a mai napig olyan az...

Létezik a mai napig olyan az egyetemeken, hogy simán beülhet az utca embere bizonyos előadásokra ? Ha igen mely intézményekben lehetséges ez ?

Figyelt kérdés

nov. 29. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Be lehet ülni az előadásokra, a legtöbb helyen be tudsz menni bármilyen gond nélkül. Az ilyen magánegyetemekre nem biztos, van, ahol van beléptetőkapu meg ilyesmi.
nov. 29. 19:00
 2/7 anonim válasza:
100%

2011. évi CCIV. törvény

11. § (1) A felsőoktatási intézmény

e) lehetőséget biztosít arra, hogy az előadások rendjét - egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával - megismerhessék és - a szervezeti és működési szabályzat által meghatározott keretek között - látogathassák azok is, akik nem állnak hallgatói jogviszonyban

nov. 29. 19:29
 3/7 anonim ***** válasza:
52%

Előtte azért érdemes az oktatóval egyeztetni. Nálunk is volt egy külsős, aki néhány órán részt vett, ahol én tanultam.

Kis létszámú képzés esetén fel fog tűnni a tanárnak is, hogy vannak arcok, akik egyáltalán nem ismerősek neki. Nyilván egy nagy létszámú előadáson, ennek nem áll fenn az esélye.

nov. 29. 20:55
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Régen volt a TIT József Attila Szabadegyetem, én ott végeztem egy teljes évet (70-es években). Most nem tudom, hogy van-e valami hasonló.
nov. 29. 22:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, simán. Én is tervezek ilyet kövi félévben. Szokták csinálni. Bár ugye az órarendet meg kell szerezni hozzá (különben hogy találsz el a terembe?)
nov. 29. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es!

A TIT-re be kellett fizetni.

Én magyar felvételi előkészítőre jártam.

Az ELTE-na nagyelőadóba jártunk be rendszeresen, amikor gimisek voltunk.

Akkoriban az évfolyam klf. szakos csoportjainak ott tartották az olyan előadásokat, amelyekből mindenkinek kellett vizsgáznia.

tegnapelőtt 05:19
 7/7 anonim ***** válasza:

6

Igen, de mint "az utca embere" simán beülhettél, nem kellett felvételizni vagy ilyesmi. Befizetted? Beülhettél, és senkit nem érdekelt a korod vagy a megelőző végzettséged, pl érettségi. Senkinek sem volt fontos tudni, hogy dolgozol vagy gimis vagy. A vizsgához is csak a befizetés volt fontos, nem az előzetes részvétel, hogy hány előadásról hiányoztál vagy sem.

tegnapelőtt 22:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!