Létezik a mai napig olyan az egyetemeken, hogy simán beülhet az utca embere bizonyos előadásokra ? Ha igen mely intézményekben lehetséges ez ?
2011. évi CCIV. törvény
11. § (1) A felsőoktatási intézmény
e) lehetőséget biztosít arra, hogy az előadások rendjét - egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával - megismerhessék és - a szervezeti és működési szabályzat által meghatározott keretek között - látogathassák azok is, akik nem állnak hallgatói jogviszonyban
Előtte azért érdemes az oktatóval egyeztetni. Nálunk is volt egy külsős, aki néhány órán részt vett, ahol én tanultam.
Kis létszámú képzés esetén fel fog tűnni a tanárnak is, hogy vannak arcok, akik egyáltalán nem ismerősek neki. Nyilván egy nagy létszámú előadáson, ennek nem áll fenn az esélye.
4-es!
A TIT-re be kellett fizetni.
Én magyar felvételi előkészítőre jártam.
Az ELTE-na nagyelőadóba jártunk be rendszeresen, amikor gimisek voltunk.
Akkoriban az évfolyam klf. szakos csoportjainak ott tartották az olyan előadásokat, amelyekből mindenkinek kellett vizsgáznia.
6
Igen, de mint "az utca embere" simán beülhettél, nem kellett felvételizni vagy ilyesmi. Befizetted? Beülhettél, és senkit nem érdekelt a korod vagy a megelőző végzettséged, pl érettségi. Senkinek sem volt fontos tudni, hogy dolgozol vagy gimis vagy. A vizsgához is csak a befizetés volt fontos, nem az előzetes részvétel, hogy hány előadásról hiányoztál vagy sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!