Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egymásra épülő tárgyakat fel...

Tw kérdése:

Egymásra épülő tárgyakat fel lehet venni egy félévbe esetleg méltányossági kérelemmel?

Figyelt kérdés
A Pannon Egyetemre járok pénzügy számvitel szakra. Elvégeztem belőle a foszk képzést és most vagyok alapon. Ezért el tudtam fogattatni több tárgyamat és gyorsabban el tudom végezni az alapszakot. A következő félévben lenne egy olyan tárgyam amire épül másik kettő(az egyik 4-ik féleves, a másik kettő 6-ik féléves) viszont csak páros féléves tárgyaim maradtak ezért fel szeretném venni az összeset. Az lenne a kérdésem hogy ezt engedélyezhetik? Mert ha nem vehetem fel őket akkor 2 félévet csúsznék. A méltányossági kérelmet fel lehet erre használni? Vagy megoldható ez máshogy? Remélem érthetően írtam le a szituációt😅

nov. 23. 20:47
 1/3 anonim ***** válasza:
18%

A az egyel korábbi félévben indul vizsgakurzus belőle, akkor lehetséges, hogy megengedik, hogy felvedd vizsgakurzusra, aláírás nélkül. De azt vagy a tárgyat tartó tanárral, vagy pedig a dékánnal kell megbeszélned, ha a tanárnak nincs jogköre erre.

Ha meg mégis sikerül és felvesznek VK-ra, akkor ott saját magadnak kell egyedül megtanulnod az anyagot.

nov. 23. 21:21
 2/3 anonim ***** válasza:
77%
1- Amit írsz, kizárt.
nov. 23. 21:24
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, próbáltam már én is mikor még odajártam, de elutasították a TVSz-re hivatkozva. Van egy rész benne, hogy a végleges tantervben csak olyan tárgy lehet aminek teljesült az előfeltétele.

Részben érthető, mert sarkított példa de nem lenne értelme egyszerre tanulni a számvitel alapjait, a vezetői számvitelt és a konszit, mert amíg az első tárgyat nem teljesítetted a másik kettő úgyis kínai. Viszont voltak olyan tárgyak amiknél nem értettem miért van előfeltétel, mert szinte közük se volt egymáshoz.

Kérvényt ettől függetlenül megpróbálhatod, de sajnos saját tapasztalat alapján nincs kiskapu.

nov. 23. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!