Felesleges volt megcsinálni a középfokú nyelvvizsgát angolból, ha tavasszal emelt érettségit akarok belőle tenni?
Sziasztok! Azt hallottam így pontszámítás szempontjából már nem kapok rá 28 pontot a felvételinél. Már megvan németből is, viszont 2 középfokú nyelvvizsga teszi ki az 50 pontot.
Vagyis mivel emeltezek, és ha elérem azt a ponthatárt, aminél plusz pontot kapok az emeltre, akkor a középfokú nyelvvizsgára semmit se kapok? Vagyis 50 pont az emelt angolra, plusz a 28pont a német nyelvvizsgára? (És az angol nyelvvizsga pontjaim örökre elvesznek, és felvételi szempontjából semmit se érnek)
Annyit szeretnék még megtudni, hogy esetleg akkor kapok-e plusz pontot (pl emelt irodalomra), ha nem azt választottam a 2 tantárgynak, amiből a 200 pontom kapom, és elérem azt a szintet amitől 50 pontot kapok?
Remélem érthetően fogalmaztam, sajnos nem igazán vagyok tisztában a mostani érettségi követelményekkel. :(
2-szer nem kapsz nyelvvizsgapontot.
Az utolsó bekezdésed a legkevésbé se érthető: mi az, hogy nem azt választottad a két tárgynak, amiből a 200 pontot kapod. Te nem választasz semmit, te érettségizel. A rendszer meg kalkulálja a pontjaidat ahogy a legtöbb kijön.
A 28 és 50 pontra se vehetsz mérget, az adott intézménynél kell megnézni, ők döntenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!