Miért nem tudok rajzolni?
De ha nincs előttem, akkor nagyon nehezen tudom felidézni a dolgokat olyan apró részleteiben, ami a rajzoláshoz szükséges.
De ha ez még sikerül is, akkor sem tudom, hogy pl. egy lábnak merre kell hajlani, hogy kell állnia annak a mancsnak, illetve ha előttem van pl. egy kép, nekem valahogy akkor sem megy, pedig ott látom az irányokat is.
Tehát az aggaszt, hogy ha ott a minta, akkor sem látom úgy, hogy le is tudjam rajzolni - persze másolni tudok valamennyire, de az nem olyan!
A rajzolás is tanulható, mint bármi más. Nehogy azt hidd, hogy mások saját kútfőből tanulták meg! Megfigyeltek és másoltak! És így megtanulták az alapokat. Az emberi/állati test felépítését, az árnyékolási technikákat, stb. A többi - stílus, eszközhasználat - már más tészta. Gyakorolni, próbálkozni, másolni, megfigyelni! Ha látsz egy zongoristát, arra is att mondod, hogy zongoratudással született? Gyakorolt!
HAJRÁ! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!