Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy van ez az előrehozott...

Hogy van ez az előrehozott érettségi vizsga pontosan?

Figyelt kérdés

Van néhány kérdésem.

1. Azt olvastam, hogy a saját középiskolában kell jelentkezni. De ez konkrétan mit jelent, be kell menni az igazgatóhoz?

2. Azt olvastam, Február 15-ig van a határidő. És mikortól kezdődik?

3. Ha megkapom az engedélyt, arról kapok valami dokumentumot, ami igazolja a jogomat, vagy csak simán beülhetek érettségizni?

Köszönöm a válaszokat.

11. osztályos vagyok.

nov. 18. 18:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Középiskolás vagy. Van egy osztályfőnököd, akinek az a dolga, hogy minden efféle kérdésedet megválaszolja.
nov. 18. 19:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Ez nem válasz a kérdéseimre. És én a válaszokat most akarom.
nov. 18. 20:02
 3/12 anonim válasza:
Ne parázz ennyire, jelezd az ofődnél, aztán majd kapsz egy google formot, ha minden igaz, amikor meg aktuális akkor meg odaadják a lapot amin az időpont van. Még korai vagy.
nov. 18. 21:07
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem először osztályozóvizsgára kellett jelentkeznem az igazgatónál (hivatalos kérvényt kellett írni hozzá).

Utána ha megvolt az osztályozó, akkor az érettségire az erre kijelölt középiskolák egyikében kell jelentkezni. (Ez emelt esetében biztosan így van, a közepet nem tudom biztosan.)

nov. 21. 15:49
 5/12 A kérdező kommentje:

Biológiából és angolból érettségizem.

A mai szabályok szerint biológiából nem kell osztályozó vizsgát tennem, mert az csak 9-10. osztályban van, tehát a gimnàziumi biológiát már kimaxoltam. Nincs már semmi új tananyag, amit tanulhatnék - legalábbis jogi értelemben.

Angolból viszont osztályozót kell tennem, mert abból, van még 1 évem. Azt vállaltam, hogy elsajátítom a 12.-es tananyagot, most 11.-ben. Ennek az lesz az előnye, hogy 12. osztályban már egyáltalán nem kell angolt tanulnom, tehàt, mintha fel lennék mentve belőle.

nov. 21. 16:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Akkor az iskoládban érdeklődd meg, mindenkinek másképp van. Nekem például biológia még 11. osztályban is volt, pedig magyar szakon voltam.
nov. 21. 20:12
 7/12 A kérdező kommentje:
Melyik évben végeztél, #6-os?
nov. 21. 20:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Tavaly végeztem.
nov. 21. 22:22
 9/12 A kérdező kommentje:

Te még a régi rendszer szerint tanulhattál.

Most már 11. osztályban biológia nem létezik, ezt igazolják a hivatalos tankönyvek is:

[link]

Csak a 7-10 osztály számára készülnek biosz tankönyvek.

nov. 21. 22:37
 10/12 anonim ***** válasza:
Képzeld el, hogy nem így van. A régi sulimban még most is van biológia a 11. osztályosoknak. Nálunk másképp volt, mint a többi helyen.
nov. 21. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!