A háziorvos kiírhat az iskolából ebben az esetben?
nagyon húzós volt az elmúlt pár hét, mentálisan, lelkileg. Teljesen kimerültem, már napok
óta nem alszom normálisan, csak
ilyen pár órákat. A háziorvos ki tud írni ilyen indokkal?
Létezik ilyen, hogy kiégés és szoktak is miatta betegszabadságra küldeni embereket, de emberfüggő, hogy ki mennyire veszi komolyan, főleg egy tinédzser esetén.
Ha pár nap pihenésre lenne csak szükséged, hogy jobban legyél, akkor lehet egyszerűbb lenne hazudni és bemondani egy hányós-hasmenéses megbetegedést, azzal úgyis csak pihenni küldenek el.
A háziorvos természetesen megvizsgál, úgy állapítja meg, egészséges vagy-e vagy beteg. Ha a betegséged pszichés megerőltetésből ered, akkor írhat pár nap pihenést (alvást, nem szórakozást!), nyugtatót, vitamint. De ha a baj komolyabb, akkor szakrendelőbe ír beutalót, mivel a háziorvos majdnem minden betegséggel tovább kell hogy küldjön.
Orvosi igazolást is csak így adhat. Légy vele őszinte!
Háziorvos vagyok, senki soha nem ellenőrzi hogy kinek miért írunk igazolást iskolába, tehát barmi miatt ki tudunk írni bármilyen tanulót.
Egyébként én alapvetően szoktam segíteni a diákoknak, mert sok tanár betegem van, jelentős részük teljesen idióta, és én is voltam diák akkor is azt tapasztaltam hogy a tanárok egy jelentős része (nem mind) ostoba, életképtelen, hatalommániás barom.
Beutaló... Senkit nem vagyok köteles sehova továbbküldeni. Az más kérdés, hogy Magyarországon sajnos a házioz hatásköre meglehetősen korlátozott ezért pl. ha metforminnál komolyabb gyógyszert akarok a betegemnek mondjuk a cukorbetegségére, akkor tovább kell küldenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!