Egyetem nélkül a sikertelenség és a szenvedés jut az emberekre?
Egy jó ideje úgy gondolom, ha cégeknél elakarsz érni valamit, akkor tulajdonképpen előbb - utóbb úgy is az lesz a vége, hogy nem tudsz feljebb lépni, mert kelleni fog. Az összes betölthető "normális" állás, amiben van némi nehézség, egy kis olyan dolog amit mint egy fajta küldtetésként tudsz megélni, és nem ez a tipikus "lutri" munka amit bárki eltud végezni. Szóval felmerül bennem a kérdés, hogy még is miért ekkora követelmény, mikor sok állást mint helyettes jobban elvégeznek, olyanok akik szimpla logikával vagy tudással rendelkeznek, mint a többi.
Én a főnököm munkáját csináltam, több projektet is megcsináltam, és szinte mindent jobban tudtam csinálni segítség nélkül, míg ő önmaga egy interjút vagy egy auditot nem tudott elvinni egymaga, nem beszélve apró dolgokról, amik feltüntek. Akkor ott volt nálunk egy mérnök, akit mérnöknek vettek fel, de nincs egy diplomája se, és ő büszke is volt rá, hogy ehhez nem kell diploma, ami érthető is, de frusztráló, hogy valakivel kivételeznek, de nekem ilyen lehetőséget fel sem dobtak. Mindenhol ahol voltam már az első hónapokban feljebb léptetek, mert többet láttak bennem. De ez most nem önfényezés, inkább a kérdés a lényeg.
Szóval osszátok meg a ti tapasztalaitokat, és gondolotaitokat, mert őszintén érdekel.
Azt hozzá tenném, hogy vannak emberek akik úgy élnek, hogy teljesen mindegy milyen az életük, és az egész életüket takarítóként élik le. Ők nem vágynak többre? Vagy ők ezt teljesen elengedték. Hozzá teszem ez nem egy rossz dolog, és nem bántanék ilyennel senkit, nem ez a tervem vele. Csak próbálom felfogni, hogy miért érik be sokan a kevesebbel míg többet is érdemelhetnének.
Ezek ellenére panaszkodnak, hogy ők nem keresnek jól és nem tudnak semmit megengedni maguknak.
Én pl. most fejezem be az egyetemet, és éppen az ellenkezője foglalkoztat, hogy végülis érdemes volt-e egyetemre menni úgy en bloc, vagy jobb lett volna a 13-dik évfolyam után rögtön dolgozni. Amúgy informatikai a terület, ilyen programozó, web designer, meg hasonlók.
Sok ismerősöm, középiskolai osztálytársam nem ment egyetemre, hanem rögtön dolgozni mentek, páran ilyen közeli programozói, rendszergazdai, vagy web designer cégekhez. A fizetésüket mondjuk nem tudom, de nem jöttek el évek óta onnan, úgyhogy biztos jó a munka.
Így ez alapján jómagam úgy gondolom, hogy bár befejezem az egyetemet, és lehet volt is valami értelme, de ha újra lehetne kezdeni, akkor talán rögtön kerestem volna helyi cégeknél programozói vagy web designer munkát.
Nincs ilyen de még is gyakori, egyértelműen vannak helyzetek ahol ezt el lehet nézni. De egy orvosnál, vagy bármi olyan helyzetben ami emberi életet követelhet nincs mese, kell.
De ő minőségügyis volt csak, és kapcsolatot kellett tartania meg dokumentumokat készíteni.
Úgy volt hogy beviszi a diplomát, azóta is várják mert nincs neki, kérték tőle már fentről is, nem tudta ez a telephely felküldeni, mert nem volt. Kérdezték tőle, hogy akkor hogyan mérnök, nem tudom mi lett belőle. Körülbelül 1 éve a cégnél van és lesz is.
Akkor találkoztam ezzel, mikor a munkaügyiben voltam, és az ott dolgozó valami segédmunkásnak nézet vagy nem tudom, és elküldöt, utána tudattam vele, hogy szakirányú végzettségem van és érettségim, nyelvizsgával. Akkor azt mondta, hogy van meghirdetve mérnöki állás, jelentkezek hozzájuk, mert volt olyan aki ott dolgozik, még sincs diplomája.
Vagyok a véleményedre 3-as, és én úgy gondolom, hogy sok szakon a dolgok nagyrésze nem is fontos, és sosem fogod használni.
Nekem van egy ismerősöm, közgazdász, gépészmérnök és most közel 40 évesen még mindig tanul, és azt mondta nekem, hogy a munkájába a legtöbbet neki az jelentette, mikor technikumba járt és a 4. 5. évet többre tartotta, és jobban tudja használni mint a diploma alatt szerzett tudást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!