Kötelezhet arra a nyelviskola, hogy hozzájáruljak ahhoz, hogy marketing céllal videót készítsenek rólam?
A történet a következő: Beiratkoztam pár hete egy nyelviskolába, és aláírtam a szerződést, miszerint hozzájárulok ahhoz, hogy kép és videó készüljön rólam(az, hogy marketing céllal az nincs leírva). Természetesen ez apróbetűs rész, amit én ki is szúrtam, de azt mondta az oktató, hogy nincs másik szerződés, amiben ez nem szerepel, de majd akkor nem csinál rólam videót.
A videóban be kell mondani a kötelezően a következő adatokat magadról: Neved, foglalkozásod, mennyi ideje jársz oda, miért akarsz angolul tanulni, mit dolgozol/tanulsz.
Nos, én semmilyen adatot nem akarok kiadni magamról ország-világ előtt, pláne nem marketing céllal!!! Azt mondta a tanár, hogy akár évek után is viszont láthatjuk magunkat például egy youtube/facebook hirdetésben, hogy dicsérjük az iskolát. Na, ezt pláne nem akarom. Tényleg nagyon hirdeti magát a nyelvsuli amúgy, mert nekem állandóan ugrik fel ilyen jellegű videó velük kapcsolatban, amit most írtam, és pl zenehallgatás közben is random felugrik ez a nyelvsuli reklám, amiben egy csajt kérdezgetnek, és az is kitereget magáról kb mindent.
Én úgy tudom, hogy az ilyen jellegű engedélyeket egyébként, hogy hozzájárultam ehhez szerződéskötéskor akár szóban is visszavonhatom. És amúgy sincs pozitív véleményem az iskoláról, szóval abszolút nincs kedvem őket kötelezően dicsérgetni.
De az a baj, hogy minden diák tök vigyorogva, vidáman adja a nevét, arcát, hangját ehhez az egészhez, és engem brutál ki fognak szerintem nézni, hogy ha erre az egészre nemet merek mondani.
Kiiratkozni nem lehet, mert aláírtam a szerződést.
Amúgy magánügyi dolgok miatt nem szeretném, hogy ha tudnák, hogy melyik városban, melyik iskolában tanultam, és melyik egyetemen tanulok mit, stb. A múltban elég komoly problémáim voltak, amit nem akarok részletezni sem itt, sem az iskolában.
Ti mit tennétek? Ugye nem kötelezhetnek erre?
Ha kifizetted a tandíjat, akkor annak már annyi. A következő szemeszterre nem fizetsz be. Videóra nyilván nem kötelezhetnek, ezt mégis hogy képzeled? Hát fogod magad és kimész, mikor előkerül a kamera, a kérdést se értem! Fegyvert fognak rád, hogy hallasd a dicsérő szavakat, és fegyveres őr nem enged ki?
Ez nem valami szcientológiai nyelviskola (pl Hollywood)?
Ki kellett volna húzni azt a pár mondatot, és úgy aláírni.
Esetleg mondj kamu adatokat, a nézőket úgyse érdekli hogy ki vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!