Mi számít releváns munkának állatorvosi egyetem esetén?
Szeretnék állatorvosi egyetemre jelentkezni. Tavasszal tervezem érettségizni emelt szinten kémiából, a biológiám megvan, jövőre kezdeném az egyetemet. Nem iskolai rendszerben tanulok, hanem gimi után egyénileg érettségizem, a felkészítő tanárom pedig erősen javasolta, hogy ha dolgozni szeretnék, akkor valami olyan munkát keressek, amiért plusz pont is jár az egyetemen.
Releváns munkatapasztalat, mukáltatói igazolás, szakmai ajánlólevél bemutatása a szóbeli felvételin plusz 20 pontnak számít, pénzre is szükségem lenne és értelemszerűen azért akarok állatorvosira menni, mert szeretek állatokkal dolgozni.
Viszont a probléma az, hogy megfelelő végzettség nélkül nem tudom hol kellene próbálkozni. Javasolták az állatorvosi asszisztensi állást, de az állatorvosi asszisztens is egy végzettség, az állatorvosok gondolom jobban örülnek, ha képzett segítségük van. Felmerült még, hogy állatgondozói munkát keressek, de állatkertbe biztos nem vesznek fel laikust (vagyis csak leggyakoribb társállataink tartásához értek jelenleg mélyebben) pénzért, menhelyen meg önkéntesek vannak, csak annak fizetnek, aki a képzettségével tényleg hozzá tud tenni (azt viszont nem tudom, hogy önkéntes munka relevánsnak számít-e).
Lehet hogy én vagyok naív, de gyakorlatilag nincs releváns képzettségem ezen a területen. Én eredetileg informatika szakon, szakgimiben végeztem, ami igen távol áll az állatorvostudománytól, és az informatikai tudás, illetve munka nem is releváns (és alkalmi számítógép javításokon túl nem is dolgoztam a szakmában).
Legtöbb helyen nem kérnek végzettséget az állatorvosi asszisztens munkához. Gyakorlati tudásra van szükségük, az meg nem jár a papír mellé. Először biztos próbaidős leszel, de ha talpraesett vagy, gyorsan tanulsz, jó a kézügyességed és jól bánsz az állatokkal, akkor van esélyed.
Illetve én úgy tudom, hogy felvételinél a menhelyi önkéntességre is adnak pontot, de ennek azért járj utána (december elején lesz nyíltnap), mert én még a régi rendszerben felvételiztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!