Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen gépészmérnökökre lesz...

Milyen gépészmérnökökre lesz szükség a jövőben?

Figyelt kérdés

Az ai sok mindenre hatással lesz

milyen specializációra érdemes menni?

minőségbiztosítás és anyagtechnológia

gyártásinformatika

mechatronika

okt. 23. 22:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Most egyre inkább kezd megint felfutni a gépészmérnöki szakma. Az infosoknak most csak egy olyan magas szintje kell , amit kevesen ütnek meg. Ha nem állt volna földbe az autó ipar akkor jó világ lenne, de pár éven belül a mostani hiányt be fog kelleni hozni.

A specializacio mindegy, én geptervezokent vegeztem és soha nem terveztem 1 db gépet se. A munkatapasztalat számít.

okt. 24. 00:09
 2/10 A kérdező kommentje:

"A specializacio mindegy, én geptervezokent vegeztem és soha nem terveztem 1 db gépet se. "

Milyen területen dolgoztál?

okt. 24. 07:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Voltam multinal, ott a szokásos pusholas volt a feladat meg, hogy működjön a gyártósor.

Most meg mozdonyok karbantartását felügyelem.

Az a lényeg hogy ugyan ezeket anyagmernokkent vagy villamos mérnökként is csinálhatnám, de gépész végzettséggel talán könnyebben felvesznek. A specializaciora meg soha sem volt senki kíváncsi

okt. 24. 09:28
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Semmilyen gépész ne mfog kelleni. Talán villaosmérnök. Az összes többi mérnökből szarásig vagyunk. Nem hiába keresnek ilyen szarul. Van egy állásra 50 jelentkező. Inkább tanulj ki valami normális szakmát pl vízvezeték szerelő, légkondis, autószerelő, villanyszerelő, ács, burkoló stb. Nem csak könnyebb a munkatalálás, külfödre jutás (hidd el egy Németországba, Svájcba ne kell a magyar mérnök, de a magyar szaki igen), vállalkozás sokkal könnyebb és már most is ugyanúgy lehet keresni alkalazottként. Az ácsok, villanyszerelők többet kapnak, mint a mérnökök.
okt. 24. 16:45
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

4-essel abszolúte egyetértek. Kezd felfutni a gépészmérnök szakma ? :DDD .

Ezt honnan vette az 1-es azt nem tudom. Nekem Msc-s ismerőseim ilyen-olyan fancy szakirányokkal alig tudnak elhelyezkedni.Többségük elkezdett programozni tanulni,azzal még mindig jól el lehet lenni. Hiába végzel géptervezőként-szimulációs mérnökként,ebbe az összeszerelő országba a karbantartók-gyártástámogatók-qualitysek fognak kellenni tömegével még mindig. Ezek meg kb. technikusi szintű munkák,szóval egyetemet nem éri meg végezni hozzá. De mivel szarásig vagyunk gépészmérnökkel már,ezért megtehetik a cégek,hogy technikusi szintú munkára diplomásokat vesznek fel.

Üdv egy volt gépész ( azóta IT-ban vagyok ).

okt. 25. 11:48
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
#5 Pontos. Számtalaszor leírtam már ezt több fórumon is. Mindig vannak gépészek, akik nekem állnak. :D Azt hozzátenném, hogy már IT sem nagyon lehetőség. Az is annyira tele van, hogy jelenleg bőven elegek az IT végzettségű diplomások. Nem fognak gépészeket alkalmazni, ha van mérnökinfós.
okt. 25. 11:51
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

#6-osnak válasz ,mert gondolom úgyis megkérdezné valaki tőlem :

3 zseniális év gépészmérnökség után váltottam, igazából adatelemző vagyok.Na nem az a Data Scientist kategória, de egyre inkább belelátok az adatmodellezésbe. Multinál vagyok,nem nagyon érdekelte őket hogy nincs infós diplomám. Heti 2 nap HO ,lazaság. Gépészként ezt a 2 dolgot el is felejtheted ( az elején mindenképp ). A fizut meg hagyjuk is...

okt. 25. 11:59
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
#7 Akkor data engineer irány? Hogy sikerült váltani? Udemy, coursera vagy ilyesmi?
okt. 25. 12:28
 9/10 anonim ***** válasza:
86%
Igen,ez a jövő egyértelműen. Egyre több adat van a cégeknél,azt viszont nem igazán tudják,mihez kezdjenek vele többségében. Akinek van kis affinitása is ezekhez a dolgokhoz, az vágjon bele / képezze át magát én azt mondom. Ebben van potenciál,egy gépész diplomában viszont egyre kevesebb.
okt. 25. 13:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is gépészként az it-ra való átváltásban gondolkodom. Már csak a több lábon való állás miatt is. Csak azt nem tudom, melyi kterületére érdemes menni. Ez a data analyst érdekesnek hangzik.
nov. 1. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!