Milyen gépészmérnökökre lesz szükség a jövőben?
Az ai sok mindenre hatással lesz
milyen specializációra érdemes menni?
minőségbiztosítás és anyagtechnológia
gyártásinformatika
mechatronika
Most egyre inkább kezd megint felfutni a gépészmérnöki szakma. Az infosoknak most csak egy olyan magas szintje kell , amit kevesen ütnek meg. Ha nem állt volna földbe az autó ipar akkor jó világ lenne, de pár éven belül a mostani hiányt be fog kelleni hozni.
A specializacio mindegy, én geptervezokent vegeztem és soha nem terveztem 1 db gépet se. A munkatapasztalat számít.
"A specializacio mindegy, én geptervezokent vegeztem és soha nem terveztem 1 db gépet se. "
Milyen területen dolgoztál?
Voltam multinal, ott a szokásos pusholas volt a feladat meg, hogy működjön a gyártósor.
Most meg mozdonyok karbantartását felügyelem.
Az a lényeg hogy ugyan ezeket anyagmernokkent vagy villamos mérnökként is csinálhatnám, de gépész végzettséggel talán könnyebben felvesznek. A specializaciora meg soha sem volt senki kíváncsi
4-essel abszolúte egyetértek. Kezd felfutni a gépészmérnök szakma ? :DDD .
Ezt honnan vette az 1-es azt nem tudom. Nekem Msc-s ismerőseim ilyen-olyan fancy szakirányokkal alig tudnak elhelyezkedni.Többségük elkezdett programozni tanulni,azzal még mindig jól el lehet lenni. Hiába végzel géptervezőként-szimulációs mérnökként,ebbe az összeszerelő országba a karbantartók-gyártástámogatók-qualitysek fognak kellenni tömegével még mindig. Ezek meg kb. technikusi szintű munkák,szóval egyetemet nem éri meg végezni hozzá. De mivel szarásig vagyunk gépészmérnökkel már,ezért megtehetik a cégek,hogy technikusi szintú munkára diplomásokat vesznek fel.
Üdv egy volt gépész ( azóta IT-ban vagyok ).
#6-osnak válasz ,mert gondolom úgyis megkérdezné valaki tőlem :
3 zseniális év gépészmérnökség után váltottam, igazából adatelemző vagyok.Na nem az a Data Scientist kategória, de egyre inkább belelátok az adatmodellezésbe. Multinál vagyok,nem nagyon érdekelte őket hogy nincs infós diplomám. Heti 2 nap HO ,lazaság. Gépészként ezt a 2 dolgot el is felejtheted ( az elején mindenképp ). A fizut meg hagyjuk is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!