Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha nagyon...

Mit csináljak ha nagyon utálom az egyetemet?

Figyelt kérdés
Most vagyok első éves, lehet hogy csak nagyon az elején vagyok de eddig nem sikerül magam jól érezni. Nem azért mert nem lenne meg a baráti társaság vagy nem azért mert nem tetszene amit tanulok csak ugy erzem nem találom meg a helyemet és nem érzem magam otthon, szobatársammal sem vagyunk el valami jól mert nagyon más a rutinunk. Teljesen üresnek érzem itt magamat,voltam már korábban depressziós és egyre inkább úgy érzem hogy kezdek visszacsúszni abba az állapotba aludni sem tudok éjszaka kb semmit és nem tudom mit csináljak mert körülöttem meg mindenki élvezi és nem értem hogy mi lehet velem a baj

szept. 23. 22:01
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Valóban még az elején vagy, tarts ki, az első évet mindenképpen húzd ki. És láss csodát, a második rögtön jobb lesz :-)
szept. 23. 22:47
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

mit tanulsz, hány éves vagy? hidd el számítanak.

ha szerinted nem jó helyen vagy, akkor koccolj le. Ha csak az első félév, év módatja veled, depresszió kombóval, akkor meg gondolkozz el a hogyanon.

rendezd a soraid!

szept. 23. 22:57
 3/10 anonim ***** válasza:
17%
Vár a meki!
szept. 24. 00:14
 4/10 anonim ***** válasza:
20%
Az egyetem nem kötelező (oláne annak, aki egy egy rohadt mondatot nem képes tagolni.
szept. 24. 05:31
 5/10 anonim ***** válasza:
35%

Én is most kezdtem, de szeretem. Mondjuk levelezős vagyok, de már megvan a társaság. A nappalisokkal is jól kijövök, napi szinten dumálok velük, eljárunk bulizni, stb. Levezősökkel meg együtt tanulunk, jegyzeteket cserélünk kérés nélkül, meg már megvan a napi rutinom, hogy minden este tanulok(ha nincs buli). Mondjuk nekem sokat segít a párom, aki már másodéves, és mindig mondja, hogy nem kell pánikolni, stb.

Egy kicsit várj még, aztán ha nem tetszik, akkor hagyd ott. Átmehetsz levelezőre is a későbbiekben például, ha mondjuk nem bírod a kolit, vagy nézhetsz másik szakot, hagyhatsz ki évet, és elmehetsz dolgozni(én ezt tettem), stb. Millió lehetőség van.

Nálunk már amúgy sokan kiíratkoztak a karunkon, pedig még október sincs(jogi kar). 😂

szept. 24. 07:52
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
Az elején mindig szokatlan majd később jobb lesz.
szept. 24. 11:53
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
Ha egy egész év után is ezt érzed, akkor kezdj el gondolkodni a váltáson. Viszont minden kezdet nehéz.
szept. 24. 15:05
 8/10 SZTANN ***** válasza:
92%

MOST?! Szeptemberben máris utálod az egészet ... pedig senkivel, semmivel semmi konkrét bajod. Próbáld átgondolni a dolgaidat!

Most bekerültél valahová, ahová szerettél volna. Még semmi érdekes, súlyos, katasztrofális nem történhetett, semmiről semmit nem tudsz. De tényleg mire vártál? Mire számítottál szeptember végére?

SZEDD ÖSSZE MAGAD, várj egy pár hónapot, félévet - aztán gondolkozz el újra!

És ezt ismételd meg évente legalább két alkalommal.

Aztán majd lesz diplomád.

szept. 24. 17:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első két hónapban pánikrohamaim voltak, annyira kétségbe estem a magas követelményektől, nem éreztem magam elégnek, emellett a társaság is elég vegyes volt és nehezen találtam rá azokra az arcokra akikkel jól kijöttem. Ehhez képest, a következő éveket egyre jobb eredménnyel végeztem és ötösre diplomáztam jogon, szóval ne görcsölj már most, várd meg az első vizsgaidőszakot és ha tudod venni az akadályokat, ott a helyed.
szept. 24. 19:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemeken szokott lenni hallgatói pszichológus, én azt javaslom, mindenképp keresd fel.
szept. 24. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!