Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha valaki instabil lelkileg...

Ha valaki instabil lelkileg és ez kiderülne akkor tanulhatna tovább szociális ágazaton?

Figyelt kérdés
Tehát én elégge instabil vagyok sokszor meg sokszor rossz a kedvem és van amikor visszajönnek az öngyilkos gondolatok vagy önbántalmazási gondolatok. Régebben vagdostam magam. A szuleim nem megértőek így nekik nem mondtam el nem tudnak semmiről. Tehát ha én esetleg mélyebbre kerülnék és vagdosnám magam akkor is tovább tanulhatnék ezen a szakon vagy nem?

szept. 19. 22:31
 1/4 IgaziÚriember ***** válasza:
7%
Persze továbbtanulhatsz szociális szakokon, éppértelmű ember úgysem megy ilyen büfészakokra.
szept. 20. 00:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Miért más milyen szakra megy ami nem "büfészak"? Miért baj az ha valaki ilyen segítő hivatásban dolgozik??
szept. 20. 06:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindenekelőtt pszichológushoz kellene fordulnod, hogy a lelki sebezhetőséged csökkenjen és a lelki állóképességed növekedjen. Az egyetemen a kutyát sem fogja érdekelni, hogy lelkibeteg vagy, de mondjuk végzett szociális munkásként vagy szociálpedagógusként nap mint nap kerülhetsz lelkileg megterhelő helyzetbe, amit fel kell tudnod dolgozni, el kell tudnod viselni.
szept. 20. 08:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nincs pszichikai teszt, nem kizáró a mentális betegség, de nagyon rossz ötlet ilyen esetben szociális pályára menni. Egyfelől stabil, kiegyensúlyozott embereket is meg tud viselni ez a szféra (nyilván függ attól is mit is akarsz pontosan dolgozni), másfelől lehet így a munkád se tudod megfelelően ellátni és akinek kéne nem tudsz megfelelő segítséget nyújtani. Előbb mindenképpen magadat tedd rendbe, ahogy előttem is írták menj el pszichológushoz kezdésnek.
szept. 20. 17:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!