Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az ápoló és betegellátáson...

Az ápoló és betegellátáson nehéz a diploma megszerzése?

Figyelt kérdés
Sokaktól hallottam hogy félúton abbahagyták iyen olyan okokból...

szept. 16. 09:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Könnyű szaknak semmiképpen nem mondanám, de egyéni kinek milyen nehéz. Voltak tárgyak amikkel én is rendesen szívtam, illetve gyakorlaton is találkoztam olyan helyzettel ami jobban megviselt, mint amire számítottam, de eszembe se jutott abbahagyni. Meg lehet csinálni, de tény, hogy nem mindenkinek való ez a pálya.
szept. 16. 12:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Annál az a legnagyobb szívás hogy benézik az emberek, könnyűnek hiszik, mert

1. könnyű bejutni,

2. nagyon hiányszakma.

És azt gondolják hogy akkor biztosan mindenkit átrugdosnak. Persze egyetemenként változó a követelményrendszer, de ha jót akarsz magadnak akkor egy nívós, nagymúltú intézménybe mész, ahol nem csak papírt kapsz, hanem elméleti és gyakorlati tudást is. A könnyű egyetem nem jó egyetem. Ha már tudod hogy külföldön dolgoznál, az SZTE-n például olyan diplomát kapsz, hogy EU-s országokban honosítási eljárás nélkül elfogadják.

Tanácsaim:

- TAPASZTALATSZERZÉS! Egyetem alatt, dolgozz, egyetem előtt, hogy megtudd hogy egyáltalán neked való-e ez a szakma, DOLGOZZ. Segédápolóként sok helyre felvesznek, inkább Bp-n, ezért is javasolnék inkább pesti egyetemet.

- KÉRDEZZ! Akár munkehelyeden, akár itt GYK-n, bárkitől. Tudd hogy hova mész és ott mit várhatsz.

- NE ADD FEL. Nehéz tárgyak. Sokszor toxikus munkahelyi környezet. Bunkó gyakvezek. De ha megtalálod a helyed, leküzdöd a nehézségeket, gyönyörű szakmád lesz, olyan munkát végezhetsz amit igazán lehet szeretni. Keresd az utakat mindig. Nem jön be az öregek pelenkázása 0-24? Menj egynapos sebészetre. Nem akarsz éjszakázni? Menj ambulanciára. Az a szép benne, hogy a lehetőségek tárháza végtelen, konkrétan az eü MINDEN területe nyitva áll előtted.

szept. 16. 17:40
 3/3 anonim ***** válasza:

"nehéz a diploma megszerzése? Sokaktól hallottam hogy félúton abbahagyták iyen olyan okokból..."

Hát akkor...

szept. 24. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!