Az ápoló és betegellátáson nehéz a diploma megszerzése?
Annál az a legnagyobb szívás hogy benézik az emberek, könnyűnek hiszik, mert
1. könnyű bejutni,
2. nagyon hiányszakma.
És azt gondolják hogy akkor biztosan mindenkit átrugdosnak. Persze egyetemenként változó a követelményrendszer, de ha jót akarsz magadnak akkor egy nívós, nagymúltú intézménybe mész, ahol nem csak papírt kapsz, hanem elméleti és gyakorlati tudást is. A könnyű egyetem nem jó egyetem. Ha már tudod hogy külföldön dolgoznál, az SZTE-n például olyan diplomát kapsz, hogy EU-s országokban honosítási eljárás nélkül elfogadják.
Tanácsaim:
- TAPASZTALATSZERZÉS! Egyetem alatt, dolgozz, egyetem előtt, hogy megtudd hogy egyáltalán neked való-e ez a szakma, DOLGOZZ. Segédápolóként sok helyre felvesznek, inkább Bp-n, ezért is javasolnék inkább pesti egyetemet.
- KÉRDEZZ! Akár munkehelyeden, akár itt GYK-n, bárkitől. Tudd hogy hova mész és ott mit várhatsz.
- NE ADD FEL. Nehéz tárgyak. Sokszor toxikus munkahelyi környezet. Bunkó gyakvezek. De ha megtalálod a helyed, leküzdöd a nehézségeket, gyönyörű szakmád lesz, olyan munkát végezhetsz amit igazán lehet szeretni. Keresd az utakat mindig. Nem jön be az öregek pelenkázása 0-24? Menj egynapos sebészetre. Nem akarsz éjszakázni? Menj ambulanciára. Az a szép benne, hogy a lehetőségek tárháza végtelen, konkrétan az eü MINDEN területe nyitva áll előtted.
"nehéz a diploma megszerzése? Sokaktól hallottam hogy félúton abbahagyták iyen olyan okokból..."
Hát akkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!