Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tudnátok valami tippet adni a...

Tudnátok valami tippet adni a produktív tanuláshoz?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el készülni az érettségire és úgy érzem nem megy eléggé a tanulás túl sok időt vesz igénybe egy kis rész, rosszul osztom be az időmet. Valami konkrét tervet akarnék írni amihez tartom magam.

szept. 15. 11:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem elég pontos a kérdés! Az oké h most kezdtél el készülni az érettségire, de hányadikos vagy? Mit akarsz tanulni? Milyen típusú ember vagy? Mindenkinek más a hatásos, valaki hallásból tanul, valaki mozgással stb
szept. 15. 13:02
 2/3 A kérdező kommentje:
Végzős vagyok a gimibe. Egy emeltem lesz csak az info. Eléggé levagyok maradva főleg irodalom meg törivel. És azt se tudom hol kene elkezdezenem meg mi fontos.
szept. 15. 13:20
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én most vagyok tizedikes, idén kezdek el készülni, és én úgy tervezem csinálni, hogy nem magolok, hanem megértem a tananyagot és főleg a törinél onnantól nagyon logikus lesz. Szerintem az is nagyon segíthet, ha osszefoglalókat írsz az egyes témákról, mert ha leírod könnyebben rögzül. Próbálj figyelni arra, hogy amikor tanulsz akkor száz százalékosan oda figyelj, például ne legyen melletted a telefonod, vagy bármi ami elvonhatja a figyelmed.

Hogyha nem tudod, hogy mi a fontos, akkor gondold át, hogy milyen irányban fogsz továbbtanulni, és nézd meg hogy oda mi kell és arra koncentrálj. Egyébként a tanulásban nagyon sokat segíthet az önismeret, de sajnos én ahhoz nem értek, viszont az interneten elég sok segítséget találhatsz.

Sajnos én több tanácsot nem tudok, remélem segítettem azért valamennyit, sok sikert a készüléshez!

szept. 15. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!