Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bunkóság egyetemen (előadáson...

Bunkóság egyetemen (előadáson is) sapkát hordani?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a baseball sapkára.

/Nyilván nem ez a világ legnagyobb problémája, csak érdekel a véleményetek erről./

Már láttam, hogy páran (főleg fiúk) nem veszik le előadásokon, még jogon sem a sapkájukat és nem szól nekik senki (nyilván), de ez szerintem tiszteleten a tanárok felé, illetve az illem szerint sem helyes.

VISZONT, lehet hogy ezt csak én gondolom így, és ha esetleg így van, akkor lehet én is fogom hordani a sapkám, ha esetleg úgy kelek fel reggel, hogy sehogy se akar normálisan állni a hajam. (Gyakran megesik hogy nem jut idő, vagy csak egyszerűen nem “engedelmeskedik” a hajam, de ilyenkor inkább bevállalok egy “bad hair day-t” minden esetben, mivel ahogy írtam tiszteletlennek gondolom a tanárok felé, és nem szeretnék annak tűnni.

A kérdésem feltételének oka az, hogy egyre több embert látok sapkában egyetemen (de nem minden egyes nap, max heti 2x különböző emberek hordják) ezért gondoltam, hogy ők is akkor teszik fel a sapkát, ha esetleg rossz a hajuk és szükséges)

szept. 12. 18:53
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
igen, tiszteletlenség.
szept. 12. 18:54
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Sapkát zárt térben le kell venni, most nyilván ha valaki beszalad a boltba maradhat, de ilyen helyen le kéne
szept. 12. 19:07
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha szerinted az, akkor vedd le nyugodtan. Felnőtt ember vagy, bízd a saját belátásodra.
szept. 12. 19:42
 4/10 anonim ***** válasza:
12%
Ilyen gázár emelések mellett hideg lehet a termekben. Ez lehet az oka.
szept. 12. 20:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
szept. 12. 21:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit ledöbbent, hogy ez van jogon, nálunk még sosem láttam ilyet (ate).
szept. 12. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar ha valakin van, max ha nem látom tőle a táblát (bár ez egy sima baseball sapkánál nem szokott probléma lenni). Van elég dolgom, bajom, amíg van az embereken ruha nem fogok azzal foglalkozni hogy mit hordanak.
szept. 12. 21:29
 8/10 anonim ***** válasza:
84%

Generációs különbség, a mai fiatalok nem foglalkoznak már a sapkával. Engem se zavar, ha sapkában van valaki zárt térben és jellemzően az emberek többségét se 30 alatt. Elég sok előadást tartottam már én is közönség előtt, ott se venném tiszteletlenségnek magammal szemben. Nem érzem, hogy bármi közöm lenne ahhoz, hogy mit viselnek a közönségben az emberek.

Épp pár hete figyeltem meg több holland templomot is meglátogatva, hogy ott már a középkorú turisták se veszik le jellemzően a sapkát, amit viszont még én is furcsának találtam.

szept. 12. 21:35
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

Elvileg. Ahogy telefonozni, könyvet olvasni, tök mással foglalkozni is az. De mégis sokan teszik, és az oktatókat egy bizonyos létszám fölött nem érdekli.

De nekem van egy olyan érzésem hogy ez a "vedd le a sapkát mert különben bunkó vagy", hasonlóan kacifántos illemszabály mint az evőeszközök megszabott helye, ami csak arra jó hogy az ezt a fajta illemet ismerők felsőbbrendűnek érezhessék magukat, és támadási felületet adjon a jellemzően fiatalabbakkal szemben, akiknek már nem számít ez a fajta szabályrendszer.

Emlékeztetnélek hogy volt olyan illemszabály is hogy illik megmosni a vendég lábát. Azt miért nem tartjuk már be? Ja, hogy azért mert régi? Ki dönti el hogy mit tartsunk be, mi mikor évül el?

A köszönés is olyan dolog hogy elvileg illik. Liftbe belépve miért köszönünk, ha metróba belépve nem? Konditeremben is volt már hogy hülyén néztek rám, mint aki ufó, pedig elvileg ott is kell. És ha belépek egy nagyobb, mondjuk Global Fitness-es kondinak a gépes részlegébe, ott elég belépéskor köszönni, vagy a terem másik végén is kell mégegyszer hogy mindenki hallja?

Ezek teljesen szubjektív dolgok, amiken ok nélkül ki lehet akadni, ha valaki nem úgy viselkedik ahogy a "te" szabályrendszered megköveteli (nyilván nem rád értem, csak általánosságban). Oktatók közül is van akit abszolút nem érdekel, más meg monológot fog tartani hogy a büdös majifijatalok sapkában jönnek előadásra...

szept. 13. 07:58
 10/10 anonim ***** válasza:
72%
Csak a zsidók viselnek sapkát beltéren.
szept. 13. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!