Szervetlen kémia egy hét alatt?
Egy hét alatt meg kell tanulnom a szervetlen kémiát. A kémia alapjait tudom, nem teljesen 0ról kell tanulnom.
Bármi tipp? Miből, hogyan tanuljak?
Hát ezt ritkán mondom. Add fel, mérd fel hogy mi lesz ha ezt most nem csinálod meg. És csinálj új terveket.
A szervetlen kémia rendkívül tágas, nem tudom hogy direkt nem írtad le hogy milyen szint keretein belül kell megtanulnod, vagy azt te se tudod. De anélkül hogy ezt tudnánk csak azt tudom tanácsolni amit az előbb már leírtam.
Ha csak középiskolai szinten kéne akkor azt mondanám még talán lehetséges. De bármi afölött (normál) emberi keretek közt lehetetlen.
De ha mégis megpróbálod a mozaikos kémia könyvek 8-12, ötösöm lesz kémiából, és youtbe-on van sok videsó sorozat bár ha nem tudsz angolul akkor azzal nem fogsz sokra menni.
Középiskolás szinten szükséged tudnod kell:
Sav-bázis rekciók:
-pH számítás, erős és gyenge savak/bázisok,
-hidrolizáció
-savak/sók csere reakciói
Redoxireakciók:
-oxidációs számok számítása
-galván elemek
-redox potenciál
-diszproporció
-redoxi rekaicók rendezése
Komplex képződés:
-komlexek alakja
-komplexek elektron szerkezete
Reakció mechnaika/kinetika:
-egyensúlyi folymatok
-katalitikus reakciók energia szintje
-hőbomlás
-reakciók tipusai
-kötéstípusok
Anyagismeret:
-alkáli fémek, alkáli földfémek állatlános tulajdonságaik
-halogének tulajdoságai és reakciói
-oxigéncsoport tulajdoságai és reakciói
-széncsoport tulajdoságai és reakciói
-nitrogén és foszfor tulajdoságai és reakciói
-nemesfémek tulajdoságai és reakciói
-b csoport eleminek álltalános tulajdoságai és reakciói
Neves reakciók:
-ammónia/nitrát termelés
-ipari fémek előállítása Fe/Al/Cu
-ipari gázok elállítása H2/O2/N2/Cl2/CO
- sók elektrolízise NaCl
Ezeket nem sorenben írtam le, és valószínűleg kihyatam pár dolgot. Naponta legalább 1-2 hónapnyi tananyagot kéne bemagolnod. És ez csak normál szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!