Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem csináltam online meg a...

Ha nem csináltam online meg a KRESZ-t végül időhiány miatt akkor érdemesebb pótórákat kérni, vagy teljesen újrakezdeni?

Figyelt kérdés
Azt néztem, hogy a pótóra konkrétan 14 ezer forint/10 óra, de az alapból 50 ezer forintos befizetéssel volt 75 óra tanulási lehetőségem. Tudom hogy részemről volt a hülyeség, hogy nem fogtam bele azonnal, de az elmúlt hónapokban irgalmatlan sokat kellett sajnos dolgoznom, és teljesen elfelejtődött.

szept. 11. 12:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát ezt úgy nézd, hogy amúgy tizenpár óra alatt simán végig lehet vinni. Szóval szerintem max. 20 órára kell előfizetned, szóval 28 ezer.
szept. 11. 13:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia.

Ezt csak úgy érdemes elkezdeni és belevágni, hogyha csinálod is. Én egyetértek az elsővel. Ha ennyi a pótóra, akkor kb 20 óra elég lesz. Csak mondom, hogy nekem 20-30 óra volt MAX a teherautó és az autóbuszos KRESZ online (C kat. és D kat.) De mondjuk én csináltam is rögtön az egészet.

A KRESZ része könnyű online is. Elolvasod, bemagolod, megtanulod értelmezed és amikor elvégezted szólsz az autósiskolának hogy készen vagy, kifizeted a vizsgaidőpontot és mész vizsgázni.

FONTOS! Azt tudnod kell, hogy a sikeres KRESZ vizsgától számított 2 éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenned, különben az egész tanfolyamot újra kell kezdened. Hallottam olyat is, hogy ezt majd le akarják csökkenteni 1 évre.

Szóval ha sikerül a KRESZ, és utána az elsősegély is (gondolom első és B jogsiról van szó, azt nem írtad hogy van-e mondjuk motoros kategóriád) akkor utána azon legyél, hogy minél gyakrabban tudj menni vezetni. Ne centizd ki a 2 évet, mert az oktató téged nem fog engedni vizsgázni a kötelező 30 órával, hanem venned kell még legalább ugyanennyit.

A sok oktató megelégeli azt, hogy nem járnak vezetni, csak havi, vagy 2 havi rendszerességgel 2-3 alkalommal, ami édes kevés. Az alatt a picit idő alatt amit megtanul, 1 hónap múlva teljesen kiesik a ritmusból, és nem lesz képes az illető arra, hogy a kötelező km és óraszám utána rögtön sikeres vizsgát tegyen elsőre. És ez rontja az oktatók de még az autósiskola hírnevét is.

Ezért van az, hogy aki így kezdi és csinálja a vezetést, az oktató már kapásból megmondja hogy 40-50-60 órát kell venni, és csak utána mehet az emberke vizsgázni.

Itt sajnos vagy nem sajnos, nincs az, hogy elfelejtődött meg nem volt rá időm meg kedvem munka és egyéb dolgok miatt.

Ha csinálod akkor csináld komolyan, saját magad miatt, hogy ne kelljen feleslegesen plusz és / vagy pótórákat és vizsgadíjakat fizetni többször, úgymond trehányságból.

És ezt mindennemű rosszindulat nélkül írom.

szept. 11. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!