Megszűnt az iskola ahova jártam és pótviszgát kellene tennem egy tantárgyból. Hol lehetséges ez?
Ha az előző osztályodból van egy elégtelened (elvileg pótvizsgát tehetsz), annak az előző iskolában kellett megtörténnie. Nyilván, ha az iskola megszűnt, (talán van valami jogutódja), akkor is vagy az előző (sikertelen) osztályt kell bárhol megismételned, vagy - szerencsés esetben! - akad olyan felnőtt oktató iskola, ahol még 1-2 héten belül engedélyezik azt az egy pótvizsgát, és akkor mehetsz egy osztállyal feljebb. Ezt nappalin sehol sem szokták engedélyezni.
Jogilag nálad az a helyzet (az van a bizonyítványodban), hogy az előző éved le van zárva, ez az utóbbi viszont nincs lezárva - azt bárhol megismételheted (már ha felvesznek).
3-as ez érettségi pótvizsga. Tehát elvileg a osztálya megvan. Intézményi jogutód nincs?
Én a helyedben a megyei kormányhivatal segítségét kérném, elsőkörben. ha azok nem akkor meg a oktatási hivatalét. Csak siess vele mert a ősszi érettségik októberben vannak ha jól emlékszem.
Sok szerencsét hozzá.
Igen a idei évi iskola bezárásokat a lehető legrosszabb módszerrel intézték.
" az osztályom megvan minden másból is az érettségim annyi hogy egy tantárgyból buktam és októberben lett volna a pótvizsgám"
Milyen osztályod van meg? Az év végi osztályzatod? Tehát már csak az érettségi volt hátra, és az is majdnem sikerült, csak egy tárgyból nem? Akkor egyszerűen jelentkezel érettségire egy kormányhivatalban és kész. Csak mondjuk a jelentkezési határidő szept. 5. volt, úgyhogy akkor majd február 15-ig jelentkezel a következőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!