Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megszűnt az iskola ahova...

Megszűnt az iskola ahova jártam és pótviszgát kellene tennem egy tantárgyból. Hol lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Győrben hol van erre lehetőség melyik iskolánál? Azt mondták a tanárok hogy ennél egyáltalán nincs már rá lehetőség így

szept. 6. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom, mit értesz pótvizsga alatt, de a klasszikus értelemben vett pótvizsga 1,5-2 hete lezajlott már és most már az aktuális - 2024-2025-ös - tanév zajlik.
szept. 6. 19:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Érettségi pótviszga ez októberben szokott lenni általában
szept. 7. 00:15
 3/9 SZTANN ***** válasza:

Ha az előző osztályodból van egy elégtelened (elvileg pótvizsgát tehetsz), annak az előző iskolában kellett megtörténnie. Nyilván, ha az iskola megszűnt, (talán van valami jogutódja), akkor is vagy az előző (sikertelen) osztályt kell bárhol megismételned, vagy - szerencsés esetben! - akad olyan felnőtt oktató iskola, ahol még 1-2 héten belül engedélyezik azt az egy pótvizsgát, és akkor mehetsz egy osztállyal feljebb. Ezt nappalin sehol sem szokták engedélyezni.

Jogilag nálad az a helyzet (az van a bizonyítványodban), hogy az előző éved le van zárva, ez az utóbbi viszont nincs lezárva - azt bárhol megismételheted (már ha felvesznek).

szept. 7. 08:11
 4/9 anonim ***** válasza:

3-as ez érettségi pótvizsga. Tehát elvileg a osztálya megvan. Intézményi jogutód nincs?

Én a helyedben a megyei kormányhivatal segítségét kérném, elsőkörben. ha azok nem akkor meg a oktatási hivatalét. Csak siess vele mert a ősszi érettségik októberben vannak ha jól emlékszem.

szept. 7. 12:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Igeen az osztályom megvan minden másból is az érettségim annyi hogy egy tantárgyból buktam és októberben lett volna a pótvizsgám de így ki derítettem hogy ebben az iskolában már nem tudok tenni egyáltalán mivel bezárt vagyhát csődbe ment. Valószínűleg be fogok telefonálni az oktatási hivatalhoz ha nem segítenek megpróbálom a megyei kormányhivatalt. Sajnos tisztában vagyok vele hogy sietnem kell de nem szóltak előre egy hete kaptam e-mailt hogy lassan szépen tisztán megkezdhetjük 24-25ös tanévet. És így most 3 napja kaptam meg róla a tájékoztatást hogy mégsem mert csődbe megy így kapkodhatok de tudom hogy nem vagyok ezzel egyedül csak idegesítő hogy ez az iskola sose tud intézni semmit.
szept. 8. 00:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Sok szerencsét hozzá.

Igen a idei évi iskola bezárásokat a lehető legrosszabb módszerrel intézték.

szept. 8. 17:07
 7/9 anonim ***** válasza:

" az osztályom megvan minden másból is az érettségim annyi hogy egy tantárgyból buktam és októberben lett volna a pótvizsgám"

Milyen osztályod van meg? Az év végi osztályzatod? Tehát már csak az érettségi volt hátra, és az is majdnem sikerült, csak egy tárgyból nem? Akkor egyszerűen jelentkezel érettségire egy kormányhivatalban és kész. Csak mondjuk a jelentkezési határidő szept. 5. volt, úgyhogy akkor majd február 15-ig jelentkezel a következőre...

szept. 8. 20:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem megvan minden a 12 osztályom össz vissz. Az érettségi is megvolt minden tantárgy szuper lett kivéve a matek abból buktam így pótviszgát kell tennem októberben csak az a kérdés hogy hol és így hogyan.
szept. 8. 23:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor az van, amit a 7.-ben írtam.
szept. 9. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!