Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen kötválokra kötelessé...

Egyetemen kötválokra kötelességük elegendő helyet biztosítaniuk?

Figyelt kérdés

Olyan problémába ütköztünk az egész szakon, hogy a kötelező tárgyak felvétele után (még szigorlat 2 kreditjével együtt is, amit nem is kötelező most felvenni) mindössze 20 kreditje van mindenkinek. A maradékot nyilván köt- és szabvál tárgyakkal kéne bepótolni 30 kredit környékére. A baj az, hogy 4 kötvál van meghírdetve amiből az összesen brutális túljelentkezés van, mert 1 időpont van meghírdetve mindegyikből 20 főre, amikor vagy 80 ember akarná felvenni őket.

Már írtam a tárgyfelelősöknek, de annyi válasz jött, hogy figyeljük a neptunt új lehetőségekért :). Értem én, hogy későbbi félévben is lehet felvenni és talán lesz akkor hely, de ha később már 30 kreditem lesz, az az extra pár tárgy aránytalanul nehéz félévet fog előidézni, míg a mostani túl könnyű lesz és még 10 kreditet is kell találni szabválokbol (eleve nem gondolom, hogy normális lenne 1 félévben mind a 10 kredit szabvált megcsinálni, miközben köviben mondjuk 35-40 kreditet kéne teljesíteni kötelezőkből csúszás miatt...).

A kérdés az, hogy kötelező tárgyakat muszáj biztosítaniuk azt tudom, de mi a helyzet a kötválokkal? Igaz, hog választhatóak, de mégis kötelező tárgyak, szóval azokra is köütelességük van elegendő helyet biztosítani? Ha nem írni fogok feljebbi vezetőségnek az ügyben. Értelmes válaszokat előre is köszönöm.

szept. 3. 10:14
 1/3 A kérdező kommentje:
Elírásokért előre bocsi, illetve "Ha igen*" akkor fogok írni vezetőségnek.
szept. 3. 10:17
 2/3 anonim ***** válasza:
64%
Ezért nem kell utolsó pillanatokra hagyni a szabvál tárgyakat.
szept. 3. 11:09
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ, nem utoljára van hagyva, még ransorolásos előzetes tárgyfelvétel van, de emiatt előre látszik, hogy rengetegen nem fogunk beférni.
szept. 3. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!