Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Heti 3-4 éjszakára érdemes...

Heti 3-4 éjszakára érdemes albérletet kivenni?

Figyelt kérdés
Kollégiumba nem vettek fel, viszont várólistán vagyok, de addig is lakni kell valahol. Viszont én csak hétfőtől csütörtökig vagyok a képzés helyszínén, így még egy szobát is luxusnak tartanék, amit nyáron is ugyanúgy fizetni kéne. Egy hostel mennyire értelmes választás arra, hogy aludjak valahol? Semmi extra igényem nincs.
aug. 27. 21:53
 1/10 A kérdező kommentje:
Amúgy a várólistán 25. vagyok, ami elég rossz.
aug. 27. 21:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen
aug. 27. 21:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy hostelban sok emberrel vagy közös teremben, ott alszol és ennyi, még egy szekrényed sincs. Ott tanulni, nyugodtan aludni nem lehet, de abban sem lehetsz biztos, hogy nem visznek el semmit a cuccaid közül.
aug. 27. 22:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor marad a panzió.
aug. 27. 22:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Vagy kötök határozotlan idejű bérleti szerződést. De abba ki megy bele? Senki...
aug. 27. 22:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szobát lehet találni határozatlan időre, lakásnál már inkább kikötik, hogy min. 1 évet kell vállalni.

Ha találsz olyat ahol egy egyetemista bérli a lakást, de van 1-2 plusz kiadó szoba oda érdemes becsatlakozni, mert általában ott már nem iratnak plusz szerződést hogy X ideig muszáj ott maradni.

Aztán meg meglátod, az elején én is hazajártam minden csütörtökön este és vasárnap vissza, aztán ahogy lett diákmelóm, többet kellett tanulni, ott alakult ki baráti kör én végül 2-3 hetente jártam aztán haza egy hétvégére.

Hostelt én se javaslom, 1-1 éjszakára oké, de hangosak, nem lehet normálisan pihenni.

Esetleg airbnb-n lehet még nézni kiadó szobát, de akkor benne van hogy néha itt néha ott tudsz lakni.

aug. 28. 00:15
 7/10 A kérdező kommentje:
6. Sztem marad a szallas.hu. Egy zárható szoba, közös fürdővel, konyhával talán még értelmes megoldásnak tűnhet. Aztán meglátom. Nem nagyon köt a városhoz semmi, persze szeretem, itt is vannak jófej emberek, de a gyerekkori barátok odahaza vannak. Másodéves leszek, elsőben ingáztam, nem volt kellemes, most meg az órarend se úgy állt össze, hogy ingázni tudjak.
aug. 28. 00:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Állj össze más diákokkal, béreljetek együtt egy lakást.
aug. 28. 07:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Panzió vagy szállás.hu igen drága, másrészt nem feltétlen van mindig szabad szoba, meg az sem kell, hogy csöndes legyen.

Ha meg nem vagy ott a városban, akkor ne csodálkozz, ha nincsenek kapcsolataid, azok távolból nem keletkeznek.

aug. 28. 08:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Érdemes.

Még így is olcsóbban jössz ki, mintha airbnd-znél pár napot vagy panzióban.

Aztán ki tudja lehet egy fél év múlva mehetsz kollégiumba, mert kiesnek páran. Vagy találsz albérletet barátot. Ő se mondaná, hogy felesbe nem lenne jó neki. Úgy meg már neked is csak 3,5 napot kell fizetned egy hétért, mintha csak egyedül lennél.

aug. 29. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!