Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ajánlott kreditszám SZTE TTIK...

Ajánlott kreditszám SZTE TTIK matek?

Figyelt kérdés

Szegeden matek alapszakon első félévben mennyi az ajánlott/teljesíthető kreditszám?

Ha csak a kötelező gyakorlatokra+előadásokra jelentkezem akkor a felvett krediteim száma 35. Aki ezen a szakon van/ismer innen valakit: ez normális? Ezen felül bevállalható valami kötvál/szabvál? Mennyire érdemes?

Köszi előre is a válaszokat:)

aug. 26. 15:51
 1/1 anonim válasza:
100%

Egy matekosnak magyarázni a kreditszámokat… Bocsi magas labda volt.

Egyetemista koromban (mondjuk én bioszos voltam) a mintatanterv alapján tájékozódtam (Neptun). Szépen le volt vezetve, hogy a különböző tárgyakat melyik félévben tanácsos teljesíteni. Ha jól értem, akkor a mateknál is vannak kötelező, kötelezően választható és szabadon választható tárgyak.

A kötelezővel kell kezdeni a tárgyfelvételt, mert ezek többnyire egymásra épülő tárgyak. Ezekbe bele szokott tartozni a szakdoga és a szakmai gyakorlat (már ha van) is. A szakdogát elég utolsó félévben, a szakgyakot (ha van), akkor tanácsos nem az utolsó pillanatra hagyni, de erről majd tájékoztatást fogsz kapni, mert egyeztetős…

A kötvál tárgyak már kissé lazábbak. Ezek többnyire úgy működnek, hogy te határozod meg, hogy melyiket veszed fel. „Csak” a kreditmennyiség miatt fontos. Ebbe szoktak még olyan tantárgyak is beletartozni, amiket a szakosodás határoz meg.

A szabvál a leglazább tárgycsoport. Csak kreditszám miatt fontos figyelni rá.

A 35 kreditmennyiség lehet reális, ha összesen 180 kell. Első félévben minket is megszórtak mindennel. Arra figyelj, hogy egyrészt teljesíteni is tudni kell, másrészt a maximális kreditmennyiséget sem jó túllépni.

aug. 26. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!