Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vonat vezetőként szeretnék...

Vonat vezetőként szeretnék dolgozni, de nincs érettségim, ami a Mávnál ugye feltétel. Van bármilyen mód, hogy mégis el tudjak kezdeni egy tanfolyamot érettségi nélkül és alkalmazzanak?

Figyelt kérdés

Minden vágyam, hogy vonatot vezessek és "bármire" képes vagyok érte. Csak nekem nincs időm (3 évem) letenni az érettségit most. Nem is tudnám munka mellett.

Szerintetek szóba állnak velem anélkül, vagy hagyjam inkább?

aug. 26. 10:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mármint mindent megtennél, csak az érettségit nem, ami alapfeltétel...
aug. 26. 10:19
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen, mert munka mellett nem menne az érettségi. Pláne nem több évig. Jelenleg kamionozok, ami egész napos elfoglaltságot jelent.

Több munkahelyen is feltétel volt az érettségi, mint ahogy itt is, nekem nincs, mégis felvettek. Ezért gondoltam talán ez is menne.

Csak, hogy azért ez egy állami cég, laikusként attól tartok itt nem fognak szemet hunyni felette.

aug. 26. 10:33
 3/9 A kérdező kommentje:
40 éves vagyok egyébként.
aug. 26. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogja érdekelni őket semmilyen kifogás
aug. 26. 10:56
 5/9 anonim válasza:
100%
Estin vagy levelezőn is le tudsz érettségizni akár 2 év alatt is
aug. 26. 11:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugye viccelsz?!
aug. 26. 21:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ha nincs érettségid, hiányzik az alaptudásod.

aug. 26. 21:05
 8/9 A kérdező kommentje:

Az utolsó évet a középsuliban már nem csináltam végig.

Alapból úgyis tanfolyamot kell végezni, tehát ők tanítanak meg mindenre amire szükségem van a munkavégzéshez. Szerintem a jelenlegi tudásom és műveltségem elég lehet, és abban bízom az érettségi amolyan előszűrő. Ha értelmesnek tartanak az elbeszélgetésen, akkor valószínűleg fognak esélyt adni nekem. Írok egy frappáns önéletrajzot, elmondom őszintén mennyire szeretném, aztán lesz ami lesz.

Amúgy köszi a linket. :)

aug. 26. 22:12
 9/9 zulu válasza:
0%
Az hogy kamionsofőrként alkalmaz egy cég és feltételként támasztotta az érettségit jelentkezéskor ott csak szűrni próbáltak az emberekre a valóság az hogy mindenhol brutális hiány van belőlük.Kamionosnak sehol sem kell az érettségi ,örülnek ha valaki odamegy..Ahogy elnézem a mávnál is létszámhiány van ,de ott tényleg kell az érettségi, ami,valljuk be nem egy nagy szint.Ha tényleg ezt akarod,leteszed.Ha nem,kifogásokat keresel.Amúgy is szinte mindenhova kell már úgymond alapszint lett felváltva a 8 általánost mégha hivatalosan középszintnek tekintik is.
aug. 27. 09:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!