A tanárok hogyan magyarázzák meg annak a diáknak, hogy fontos a tanulás, akinek már középiskolás korában van egy jól felépített YouTube csatornája, több tízezren követik az instán, és eldöntötte, hogy az influencer szakmában akar magasra törni?
Sehogy. Nem kötelező tanulni a tanköteles kor után. Mehet nyugodtan influencerkedni a gyerek.
OFF: Egy tanárnak mindegy, hogy tanulsz e vagy sem. Ugyanakkora a fizetése ha ötös vagy és akkor is, ha buksz.
Ez azért eléggé sovány teljesítmény. Olyan, mintha azt mondanám, hogy "megírtam C++-ban egy kő-papír-olló játékot, nekem már semmit nem lehet tanítani a szakmáról".
Ha itt megragad, pár év után kuka az egész.
Másrészt ha komoly teljesítmény is lenne ez, akkor is be lehet látnia, hogy mindig lehet jobban csinálni a dolgokat, tanulni másoktól stb.
A tanár egy osztályt tanít, nem egyenként magyaráz valakinek, valamit, ami nincs a tananyagban
Azt magántanárnak hívják.
Elküldeném a 10 Nagyferós cikk valamelyikét, amikben mindben az áll, hogy jajj szegény kevés a nyugdíja, mert soha nem gondolt arra, hogy a haknizásnak egyszer vége lesz.
Egyébként nagyon sok influencer/youtube videós egyetemet végzett ember, így attól függően, hogy mivel foglalkozik a videóiban, én támogatnám benne, hogy abban az irányban képezze tovább magát, akárcsak szakmai szinten (gasztro, progamozás, nyelvek, művészet, történelem stb.) mert egyrészt így sokkal hitelesebb és tartalmasabbak lesznek a videói (amire igenis igény van, mert a lényegi tartalom nélküli csatornák amilyen hamar felkapottá válnak, úgy épülnek le), másrészt ha mégis kiégne benne, akkor tud váltani, nemcsak a sarki kisboltban elhelyezkedni, vagy esetleg a youtube csatornája után magasabb szintre is eljuthatna a tudásával, akár a vállalkozását bővíteni valamilyen más kereseti lehetőséggel, ami ehhez kapcsolódik (példának okáért saját márkás termékek, szaktanácsadás, vagy egyéb munka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!