Diploma nélkül el lehet helyezkedni Párizsban?
Szerintem várjátok ki még befejezed az egyetemet. Szerintem megéri mostmár végigcsinálni és különben sem tudod mit hoz a jövő. Lehet haza kell jönnöd vagy bármi akkor pedig bánni fogod, hogy nem végezted el.
Egyébként szerintem Párizsban enélkül is találsz majd valamilyen elfogadható munkát, nem annyira fontos. Ha nagyon szeretnétek már együtt élni akkor menjetek, csak ne bánd meg. Ha egy mód van rá csináld végig az egyetemet, én örülnék ha egyetemre járhatnék de sajnos nekem az nem fog sikerülni...
Egy nagy gondolkodo mondta, hogy Parizs az egyetlen varos a vilagon, ahol az ehenhalas meg muveszetnek szamit. :-)
Viccet felreteve, szerintem is jobb lenne elvegezni az egyetemet, de megertem az ellenerveket is. Vegulis a franciatudasoddal elmehetsz forditani, tolmacsolni, bar nem tudom, erre mekkora az igeny odakint. De a parod gondolom tudna segiteni elhelyezkedni. Az biztos, hogy nem egy nagy durranas munkahely lesz, de jobb, mint a semmi. Esetleg kereshetel live-out au pair melot. Vagy iratkozz be a Sorbonne-ra, nincs tandij, csak egy igazan csekely regisztracios dij.
Első vagyok megint.
Szerintem a másodiknak is igaza van. És abban egyetértek veled, hogy ott pár hét alatt többet fejlődsz mint itt ha egy fél évet ülsz bent az órákon. Angolul is könnyebb úgy tanulni, ha nem csak az órákon magolsz hanem használod a mindennapi életben. Én pl. egy óra tv-zéssel (angol tv-adó vagy interjú vagy valami) többet tanultam angolból mint a suliban 1-2 hónap alatt.
Ha itt nem vagy boldog akkor vágj bele, valami munkát úgyis találsz. Lehet, hogy nem a legjobbat elsőre, de ott is kezdhetsz még valamit magaddal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!