Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Komolyan bevezetik ezt a...

Komolyan bevezetik ezt a telefon elvétel dolgot?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem akarom elhinni. A magántulajdont hogy akarják elvenni? A ciginket is el akarják venni? Mert akkor rakjatom a melltartómba az iqost is. Nagyon remélem h ez is csak olyan amit így tervezgetnek mint amikor az energiaitalt akarták 18 alatt betiltani, de nem történt meg. 18 felett be lehet a cigit vinni legalább? 10 hónap múlva leszek 18…
aug. 17. 17:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%

Elvileg szünetben sem kapják vissza. Nem is lehet megoldani, a 15 perces szünet alatt az egész iskola ott tobzódna, hogy kéri vissza a telefonját, és még becsöngetés előtt újra le is kellene adni.

Alapvetően egyetértek a rendelkezéssel, igenis legyenek olyan tárgyak, amiket nem lehet bevinni/használni az iskolában, mert adott esetben veszélyesek/károsak stb. A rendelet viszont nagyon elhamarkodott, nem átgondolt, így, ahogy van, biztosan nem kivitelezhető.

aug. 18. 11:03
 12/21 anonim ***** válasza:
62%
Az sem egészséges, az is egy függőség. Rengeteg pszichés problémát okoz az, ha nincs ott a gyerek mellett manapság..ami lássuk be nem normális. Én a telefonhasználat tiltását nem tartom rossz dolognak, azt a részét tartom annak, (bár még nem olvastam részletesen a tv-t, és nem is tudom, hogy van e már erről végleges döntés) hogy az órán ne lehetne feladatok megoldásához használni. Nyilván messenger, Facebook, insta, és társai nélkül.
aug. 18. 11:03
 13/21 anonim ***** válasza:
15 éve is telefonoztak a diákok iskolában . Mégse lett semmi baja senkinek.
aug. 18. 11:13
 14/21 anonim ***** válasza:
Igen, de 15 éve nem voltak ennyire függők. Sokkal kevesebb közösségi oldal volt, kommunikálnak egymással, sokal kevesebb függőséget okozó játékapp, és lehetne sorolni...
aug. 18. 11:15
 15/21 anonim ***** válasza:
nem feltétlen igaz. UGyanúgyment az iwiw fb és a társai.. Elcseszett buta intézkedés megint.
aug. 18. 11:27
 16/21 Koplárovics Béci ***** válasza:

"ok, de én a telefonra gondolok nem a cigire. Szünetben hadd lazíthasson már a diák."

Elképzelek egy kisebb, 200 fős sulit, ahol a 10 perces szünetben csak a fele gyerek fel akarja venni a telefonját, amit természetesen a szünet végére le kell adnia, és be kell érnie a terembe. Merthát a szabályokat ugye nem szeretnéd megsérteni? Nyilván nem csak bedobod egy közösbe, hogy leadtad, meg nem csak kiveszel egy telefont, hanem - hogy senkitől semmit ne lopjanak el - rendesen ki- és be kell könyvelni aláírással a felvételt és a leadást, marad átlag kettő perced a telefon babrálására. Van értelme ezért a szünetre felvenni? Tényleg ennyire létszükséglet? Hiszen az összes többi barátodnak éppen ennyi ideje van arra, hogy telefonozzon...

aug. 18. 11:31
 17/21 anonim ***** válasza:
62%
Azt írtam sokkal kevesebb, volt de nem is használták ennyire. Az iwiw is megszünt, nem voltak ilyen internethasználati lehetőségek, ennyire gyors internet stb. Nem is használták ennyire.
aug. 18. 11:32
 18/21 anonim ***** válasza:
61%

" Szünetben hadd lazíthasson már a diák."

Beszélgessenek. Élőben. A kisebbek meg játszanak.

aug. 19. 02:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Aki nem tanul az jó lesz ha megszokja ezt. Mivel egy gyárban illetve elég sok más munkahelyen nem igazán preferáljak a telefon nyomkodást. Jó lesz megszokni időben.
aug. 19. 07:28
 20/21 anonim ***** válasza:

a telefont nem értem, mivel van, akinek segíti a napját (írogat olyannal, aki eltereli az iskolai problémákról a figyelmét pl), illetve azért a tanulásban is tud hasznos lenni.

de a cigit jogosnak tartom. amikor a kapunál rendes füstfelhők vannak, és nem lehet bemenni az iskolába úgy, hogy ne kelljen fulladozni tőle, az már tényleg van, akinek átmegy egy határon (én magam asztmás vagyok, és nem hiányzik a mindennapos cigifüst). szerintem nem lehetetlen 8 órát kibírni nélküle, és nem neked tiltják el, csak az iskolába nem szabad vinni.

aug. 19. 13:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!