Melyiket könnyebb elvégezni? Óvónő vagy csecsemő és kisgyermeknevelő?
Szeretnék tovább tanulni és ezen a kettőn gondolkodom. Nagyon szeretem a gyerekeket. Megnéztem mik a követelmények de sajnos énekelni úgy ahogy tudok, szolmizálni nem.
Illetve milyen a fizetés? Mit érdemes tudni a két szakmáról?
Kisgyermeknevelőt tudom hogy van OKj-s is az mennyire keresett,jó lehet valamire?
Óvónő 6,5órát dolgozik a kisgyermeknevelő is vagy nekik 8 óra van? Illetve hogy vannak a szabadságok?
Szia!
Fizetést meg tudod nézni a BDSZ oldalán a bértábla alapján bölcsőde esetében, az óvónők kb bruttó 100-al kevesebbet kapnak (szoc ágazati pótlék). Főiskolai képzésen óvodapedagóguson kell szolmizálni furulyázni, a csecsemő és kgynevelő szakon csak énekelni. Utóbbi 7 órát van csoportban, óvónők 6,5-t. Szerintem bölcsődében valamivel kevesebb az adminisztráció, nem kell annyi tervet, foglalkozást csinálni. Viszont van csoportnapló, fejlődési napló és családi füzet is.
KGY OKJ igen van még bár más a neve, például a Pannonban kb 1 éves képzés, nekem ezzel sikerült elhelyezkednem, közben csináltam az óvodapedagógus szakot, azzal már ped asszisztensi pozícióba is felvettek volna.
Szabadság óvónőknek azt hiszem 50, bölcsődében 46.
Valaki írta, hogy az óvódapedagógus inkább pedagógiai munkát végez a kisgyermeknevelő sok gondozási-nevelési feladatot végez el. Ez abszolút így van. Sokkal másabb mondjuk egy csecsemőcsoportban egész nap etetni,-altatni-pelenkázni, mint verset tanulni az óvodai ballagásra és hétről-hétre felkészíteni a gyerekeket az iskolára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!