Mennyi az esélye, hogy felvesznek kollégiumba?
Károli Gáspár Református Egyetem, az Óbudai Diákhotelt és a Bethlen Gábor kollégiumot jelöltem meg célul.
Szüleim elváltak, kb. 200 km-re lakok Budapesttől, ezek alapján 19 pluszpontom van. Felvételinél 17 ponttal vagyok a ponthatár felett.
Azonban a tesóm is velünk lakik egy háztartásban, az ő kereseti igazolása szerint 3 havi nettójövedelme kb. 1,5 millió, ez nem tudom mennyire számít hátrányosnak rám nézve…
Szóval nem tudom, mennyi esélyem van, vagy hogy mennyire feküdjek rá az albérlet keresésére, mert az oké, hogy azt olvasgatom, hogy az elsőéveseket általában felveszik, de ha valamilyen oknál fogva mégsem vennének fel, az csak 25-e után derül ki, utána meg már szinte semmi esélyem nem lesz intézkedni.. 😅
Szerintetek? 🥲
#4 be kell írni minden háztartásban élőt és mindenkinek a keresetét, aki dolgozik
Kérdező, én kevesebb ponttal bejutottam tavaly (csakis a Bethlen!!), úgyhogy lehet esélyed, pláne, ha jó motivációs levelet írtál.
Huh 😅
Köszi a válaszokat, utolsó, ha megkérdezhetem, mit ajánlanál, mit lenne fontos beleírni a motivációs levélbe? Mármint nyilván írok magamról, meg hogy miért szeretnék a kollégiumhoz csatlakozni, de van valami amit fontos belerakni, hogy “jó” legyen a motivációs levelem?
Amúgy pszichológiára megyek, a távolság miatt ezért a Bethlen pont nem is lenne a legkedvezőbb, de ezen a ponton már úgy vagyok vele hogy mindegy, csak legyen valahol helyem 😬😬
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!